Kongresový súdny výbor schválil obvinenia proti Trumpovi
13 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Kongresový súdny výbor schválil obvinenia proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi. Tento proces môže teraz postúpiť k plnému hlasovaniu Parlamentu už budúci týždeň.


Po prerokovaní článkov o obžalobe výbor hlasoval v piatok v pomere 23:17, aby sa schválili oba články, ako uznesenie Parlamentu 755, čím obvinili prezidenta zo zneužívania moci a bránenia kongresu.

Celý Parlament bude diskutovať o článkoch ďalej v stredu, pričom sa očakáva, že hlasy sa rozdelia podľa straníckych línií a urobia z Trumpa tretieho prezidenta, ktorý bude obvinený pred odchodom Kongresu na sviatky. Ak Parlament zahlasuje proti Trumpovi, senát sa prípadu ujme v novom roku.



Demokratický parlament začal vyšetrovanie koncom septembra po tom, čo informátor Bieleho domu oznámil obvinenia z korupcie, ktoré pramenia z júlového telefonického hovoru medzi prezidentom Trumpom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

"Vyzerá to ako veľké víťazstvo!" Trump zablahoželal Johnsonovi k výsledku volieb
Americký prezident Donald Trump ocenil „veľké víťazstvo“ britského premiéra Borisa Johnsona nad Jeremym Corbynom a ďalšími opozičnými lídrami. Čítať ďalej
13 | 12 | 2019 | Marek Molnár