Úchyláci podľa Alojza Hlinu. Aj Vy k nim možno patríte... (Slavěna Vorobelová)
10 | 12 | 2019 I Slavěna Vorobelová
Hlina sa opäť predviedol, ale nie ako kresťan katolík, ale ako tragikomický agresívny cholerik. V nedeľnej diskusnej relácii s Marianom Kotlebom a Tomášom Druckerom nepoužil fakty, ale útoky a jeho blúznenia. Môžeme predpokladať, že mu praskli nervy z poklesu preferencií, keďže Kotleba sa dokázal spojiť so 4 stranami a medzi nimi sú okrem Národnej koalície, Priamej demokracie, Doma dobre aj Kuffovci s celou KDŽP – Aliancia za Slovensko. Pre politických súperov asi nič príjemné.

Vrcholom všetkého bolo, keď nazval kandidátov strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko úchylákmi. Tak si to teda upresnime – lekári, zdravotné sestry, farmaceuti, učitelia/ pedagógovia, právnici, starostovia, primátori, poslanci, manažéri, riaditelia, stavební technici, športovci, hasiči, študenti, živnostníci, dôchodcovia – toto sú podľa Hlinu úchyláci.

Kiska nezaváhal a zneužil tragédiu v Prešove k predvolebnému kopancu Ficovi.
Vyzerá to tak, že niektorí ľudia nevedia odložiť politikárčenie ani v prípade takej tragédie, akou je výbuch v prešovskom paneláku. Vie o tom svoje aj Andrej Kiska. Ten nezmeškal chvíľu, aby deklaroval verejne svoj smútok a popri tom si mohol... Čítať ďalej
06 | 12 | 2019 | Gabriel Matta


Ak je toto nová politická kultúra a deklarovaná zmena, ktorú nám liberálne strany sľubujú, tak nemáme sa na čo tešiť. Áno, liberálne, pretože KDH spolupracuje s liberálmi a predstavuje liberálne krídlo. Tí, ktorí najviac hlásajú slobodu a jej ochranu, konajú presne naopak a praktizujú totalitné maniere, pričom obhajujú cenzúru a prenasledovanie za iný názor. Názornou ukážkou  je zrušenie predvolebného mítingu ĽSNS deň pred konaním v Bratislave. PS/Spolu ide skandovať a predvádzať sa, liberálne médiá šalejú.

Z prezidentského paláca sa ozývajú hlasy, že ak by vo voľbách Kotlebovci uspeli, že prezidentka nemusí poveriť zostavovaním vlády víťaza. Toto je tá liberálna demokracia, toto je sloboda slova? Len pre určité skupiny ľudí, len pre vyvolených?!

Aj my ostatní sme ľudia, aj keď zdieľame na veci iné názory a nevidíme svet tak ružovo alebo čierne ako niektorí liberáli. Podstatou slobody slova je „moja sloboda končí tam, kde tvoja sloboda začína“ a som presvedčená o tom, že väčšina liberálnych šialencov a nadšencov ani nedokáže rozoznať slobodu od svojvôle. Nedovoľme ani, aby si ľudia zamieňali demokraciu s anarchiou.

PS: Sloboda tu bola dávno pred liberalizmom a bude tu aj po ňom! Podmienkou slobody nie je žiadny liberalizmus.

Ministerstvo vnútra zverejnilo kandidátky pre voľby do NR SR
Ministerstvo vnútra zverejnilo všetky kandidačné listiny pre voľby do Národnej rady (NR) SR. Kandidátky podalo spolu 25 politických strán, hnutí a koalícií. Z podaných kandidátok je na väčšine maximálny možný počet 150 mien. Sú však aj politické... Čítať ďalej
10 | 12 | 2019 | SITA