Trump zrušil akreditácie pre Bloomberg News
03 | 12 | 2019 I Imrich Kovačič / SITA

Bloomberg sa bude uchádzať o demokratickú nomináciu do prezidentského súboja s Trumpom.


Kampaň amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa bude uchádzať v budúcoročných prezidentských voľbách o znovuzvolenie, v pondelok informovala, že ruší akreditácie na všetky predvolebné mítingy a podujatia pre novinárov tlačovej agentúry Bloomberg News. Toto rozhodnutie prichádza len týždeň po tom, ako zakladateľ tejto agentúry Michael Bloomberg oznámil, že sa bude uchádzať o demokratickú nomináciu do prezidentského súboja s Trumpom.

Práve to je podľa mnohých komentátorov dôvod odobratia akreditácií zo strany Trumpovho tímu, hoci ten tvrdí niečo iné. Šéf Trumpovej kampane Brad Parscale toto rozhodnutie odôvodnil nedávnym stanoviskom agentúry Bloomberg News, ktorá sa rozhodla vopred otvorene informovať o tom, že počas predvolebnej kampane nebude útočiť na Bloomberga ani na jeho demokratických protikandidátov, na Trumpa však áno.

"My, členovia kampane prezidenta Trumpa, sme zvyknutí na neférové mediálne praktiky. Obvykle však médiá svoju zaujatosť takto verejne neohlasujú," vysvetlil rozhodnutie Trumpovho tímu Parscale.

Pravdou je, že oznámenie agentúry Bloomberg News kritizovali aj viacerí komentátori naklonení demokratom, podľa ktorých môže obmedziť slobodné informovanie o demokratických kandidátov.

Dvaja z najbohatších ľudí v USA si chcú kúpiť aj prezidentské voľby 2020 (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
01 | 12 | 2019 | Preklad: Redakcia HD