Obvinenie Naďa zo špionáže vyprovokovalo "politrukov" NATO: Dostál podal trestné oznámenie sám na seba!
29 | 11 | 2019 I René Skalný

Parlamentný provokatér Ondrej Dostál opäť úraduje. Predseda mimoparlamentnej Občianskej konzervatívnej strany, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke SaSky zrejme veľmi rád vzbudzuje emócie. Poslanec, ktorý si uvádza rómsku národnosť, sa napr. v minulosti "preslávil" zložením sľubu so židovskou hviezdou na hrudi. Dostál tentoraz podal trestné oznámenie sám na seba.


Podľa portálu tvnoviny.sk, odôvodňuje vznik trestného činu tým, že na pravidelnej Hodine otázok položil premiérovi Petrovi Pellegrinimu a ministrovi obrany Petrovi Gajdošovi otázky týkajúce sa informácií SIS a VOS o osobách, ktoré boli zapletené do kauzy otravy bývalého pracovníka ruských tajných služieb Sergeja Skripaľa.

"Stíhanie Jaroslava N. sa týka len zlomku jeho aktivít", tvrdí Pellegrini
Aktivity obvineného Jaroslava N. sú komplexnejšieho charakteru a dotýkajú sa bezpečnosti SR. Po stretnutí s vybranými členmi Bezpečnostnej rady SR to dnes uviedol predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že medializované informácie týkajúce... Čítať ďalej
22 | 11 | 2019 | SITA


"Za položenie otázok týkajúcich sa tejto kauzy svojmu známemu, ktorý má blízko k tajným službám, je vedené trestné stíhanie voči bezpečnostnému analytikovi a predstaviteľovi opozičného hnutia OĽaNO Jaroslavovi Naďovi a bolo voči nemu vznesené obvinenie pre ohrozovanie utajenej skutočnosti," píše opozičný poslanec na webe.

Dostál tým zrejme naráža na vyšetrovanie tieňového ministra Matovičového hnutia OĽANO, Jaroslava Naďa. Toho nedávno orgány činné v trestnom konaní vyšetrovali z podozrení zo spáchania trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti.

Takejto nevídanej podpore od parlamentného kolegu z inej strany sa môže Naď zrejme tešiť vďaka ich spoločnému svetonázoru. Obaja politici sa totiž netajaja nekritickou podporou NATO a takpovediac ortodoxným vyznávaním takzvaných európskych a hlavne pro-západných hodnôt. Samozrejme, rusofóbne názory sú v prípade oboch pánov takpovedia neodmysliteľné...

NATO - nová atlantická „dezorganizácia“ (Vladimír Maľšev)
Komentár Vladimíra Maľševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
12 | 11 | 2019 | Preklad: Redakcia HD


Obvinenie Jaroslava Naďa bolo zrušené len dnes. Má teda dôvod oslavovať. Možno by bolo symbolické usporiadať tematickú party spolu s kolegomami Dostálom a Osuským pri najbližšom prechode amerického vojenského konvoja cez naše územie.

Ktovie? Možno sa pánom z OKS pri tej príležitosti podarí skoncipovať aj nejaký-ten pozývací list. S NATO a nikdy inak, priatelia!