MIMORIADNE: Severná Kórea vystrelila dve balistické rakety, vyhlásila Južná Kórea
28 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Severná Kórea vypálila dve vystrelila balistické rakety, tvrdí juhokórejská armáda. Rakety skončili vo vodách medzi Severnou Kóreou a Japonskom.


Severná Kórea otestovala dve balistické rakety ako hrozbu pre USA, počas toho ako Amerika oslavuje sviatok Deň vďakyvzdania.

Japonská pobrežná stráž po spustení prvého projektilu uviedla, že sa javil ako raketa a že pristála mimo výlučnej ekonomickej zóny krajiny.

Juhokórejská armáda potvrdila, že Severná Kórea vystrelila neidentifikovaný projektil deň potom, čo v Soule vypálili varovné strely na severokórejskú obchodnú loď.

Neskôr sa potvrdilo, že bol vystrelený aj druhý projektil, pričom Soul uviedol, že boli vystrelené z miesta blízko vojenskej základne Yonpo.

Začiatkom novembra Severná Kórea taktiež testovala „super veľké raketomety“, uviedla štátna Kórejská centrálna spravodajská agentúra (KCNA).

Smrť Amerike aj vypnutý internet: Prívrženci Iránskej vlády označujú nedávne protesty za "sprisahanie" zo zahraničia
Po protestoch z minulého týždňa bola v Teheráne na pondelok vyhlásená masívna anti-demonštrácia. Podporovatelia režimu na výzvu úradov odsúdili „nepokoje“ vyvolané zvýšením cien benzínu a protestujúcich označili za „nepriateľov“ Islamskej... Čítať ďalej
28 | 11 | 2019 | redakcia