Tragédia vo vzduchu: Pilot zomrel priamo počas letu
27 | 11 | 2019 I redakcia

Dopravné lietadlo ruskej spoločnosti Aeroflot núdzovo pristálo na letisku v meste Rostov na Done po tom, ako sa druhému pilotovi zhoršil zdravotný stav a následne zomrel, píše agentúra MTI.


Dopravné lietadlo smerovalo z hlavného mesta Moskva do mesta Anapa na pobreží Čierneho mora na juhozápade Ruska. Stroj ruskej spoločnosti Aeroflot núdzovo pristál na letisku v meste Rostov na Done po tom, ako sa druhému pilotovi zhoršil zdravotný stav.

Hrdinský pilot z kukurice sa už cestujúcim radšej nepredstavuje
Pilot, ktorému sa podarilo zachrániť cestujúcich pristátím do kukuričného poľa, sa prestal cestujúcim na začiatku letu predstavovať Čítať ďalej
19 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič


„Letuška bežala cez celé lietadlo a pýtala sa, či je v lietadle nejaký doktor. Povedala, že niekomu z posádky je zle.“ Dodáva, že pár minút potom im oznámili, že budú núdzovo pristávať. Tvrdí jedna z očitých svedkov podľa portálu  Daily Star.

Podľa zdrojov z prostredia záchranných zložiek, 49- ročný muž dôsledku infarktu zomrel počas pristávania. Spoločnosť Aeroflot sa vyjadrila, že pilota sa  lekárom nepodarilo zachrániť.

Po nútenom pristátí v ranných  hodinách, nakoniec dopravné lietadlo pokračovalo let do mesta Anapa pri Čiernom mori. Ruská vyšetrovacia komisia (SC) začala vyšetrovanie prípadu.

Američania vybavili Afgancom štúdium na košickej leteckej fakulte - Tá ich prepustila, lebo nemali maturitu!
Zahraniční študenti, vojaci z Afganistanu boli na štúdium letectva prijatí len v septembri tohto roka. Napriek tomu príslušníci afganských vzdušných síl k 30. októbru už nie sú študentmi Leteckej fakulty (LF) Technickej univerzity Košice (TUKE).... Čítať ďalej
02 | 11 | 2019 | Magda Danková


"Nikto z pasažierov ani členov posádky neutrpel počas letu zranenia." Uvádzajú oficiálne zdroje. Po pristáti museli 49 ročného pilota prehlásiť za mŕtveho, aj napriek snahe lekárov.

Hovorca leteckej spoločnosti sa k situácii vyjadril: „Bohužiaľ nebolo možné ho zachrániť. Zomrel v ambulancii. Prajeme úprimnú sústrasť rodine a priateľom.“ Miestne médiá o incidente ihneď informovali, hovoria, že pravdepodobne šlo o infarkt alebo trombózu.