Kráľovský konflikt sa stále stupňuje! Meghan a Harry dostali škrt cez rozpočet
27 | 11 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Kráľovná Alžbeta II. starne. Síce sa snaží plniť svoje kráľovské povinnosti, no vo svojom veku je to pre ňu ale stále viac namáhavé. Preto sa povinnosti snaži postupne delegovať na ďalších následníkov. A to sa Harrymu a Meghan nebude moc pozdávať.


Charles by mal v kráľovskom paláci zastávať funkciu princa regenta. Princ regent vládne za života kráľa alebo kráľovnej, pokým nezomrú, potom by sa následne automaticky stal plnohodnotným panovníkom.

"Plány na to, aby sa Charles ujal moci, už prebiehajú nejaký čas. K presunu moci na neho už dochádza. Jej Veličenstvo má už vyše 90 rokov a je pochopiteľne že nezvláda toľko práce," uviedol denník The Sun.

Zatiaľ čo predtým absolvovala kráľovná okolo dvoch vystúpení denne, vlani to nebolo ani jedno každý deň. Naopak princ Charles za ňu vykonal 507 vystúpení.

Charles a napokon aj jeho syn William už dlho túžia po zmenšení oficiálnej časti britskej kráľovskej rodiny. Chcú, aby v zastupovanie štátu mohlo vystupovať a byť platené z daní priamych následníkov trónu a ich partnerov.

To by bol ale veľký problém. Princ Philip, princ Charles s Camillou a princ William s Kate a s deťmi by zmenu nepocítili, ale napríklad princ Harry a Meghan už áno! Ani jeden z nich by už nemusel dostávať od štátu peniaze!

To by pre kráľovský pár bola citeľná rana. Hoci sú obaja angažovaní v rade neziskových organizácií a majú aj vlastné charitatívné organizácie, ich príjmy sú stále z väčšiny závislé na daňovníkoch.

Nie je pritom tajomstvom, že princ Charles má voči Meghan s Harrym určitu averziu.

Meghan praskli nervy! Takto to ďalej nejde
Meghan Markle podala žalobu na bulvárne denníky Daily Mail a Mail on Sunday. Informujú britské médiá. Čítať ďalej
20 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič