Kollár už má hotovú kandidátku. V prvej desiatke je aj známy komunálny politik
27 | 11 | 2019 I Peter Bachan

Prípravy na parlamentné voľby vrcholia. Politické strany finišujú so zostavovaním kandidátnych listín. Tie musia všetci odovzdať najneskôr 1.decembra tohto roku. Medzi prvými predstavilo svoju kandidátku aj hnutie Sme rodina Borisa Kollára.


Lídrom kandidátky ostáva aj naďalej Boris Kollár. Okrem súčasných poslancov sa predseda strany rozhodol staviť aj na známeho komunálneho politika Martina Borguľu.

Ten začínal ako mladý politik v SDĽ. Po tom, ako Robert Fico pohltil celý ľavicový priestor, stal sa aj Borguľa súčasťou strany Smer-SD. Jej farby zastupoval v hlavnom meste na viacerých stoličkách. Bol poslancom bratislavskej župy, mesta aj mestskej časti Staré mesto.

V posledných komunálnych voľbách v novembri 2018 neúspešne kandidoval za starostu spomínanej časti Bratislavy. Do boja však už šiel ako nezávislý, nakoľko v máji toho istého roku zo Smeru-SD vystúpil. Ako okresnému členovi strany sa Borguľovi nepáčila politika strany po vražde novinára a jeho snúbenice. Podľa našich informácií sa pod jeho odchod podpísali aj zlé vzťahy s krajským predsedom Smeru-SD Martinom Glváčom.

Borguľa sa po komunálnych voľbách na čas stiahol z verejného priestoru. Jeho meno opäť zarezonovalo nedávno, nie však v súvislosti so Smerom, ale so Sme rodina. S Borisom Kollárom totiž začal spolupracovať na kampani. Nakoľko má za sebou niekoľko vlastných kampaní, hnutiu začal radiť v predvolebnom boji.

Jediný, kto tu pochopil voliča, je Boris Kollár
Liberáli s konzervatívcami, kresťania s radikálmi. Politici sa pred parlamentnými voľbami zbláznili. Čítať ďalej
21 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


Kollár už počas leta potvrdil, že s bývalým mestským poslancom má podpísanú riadnu zmluvu o spolupráci, ktorú odsúhlasilo aj vedenie strany. Borguľa sa tak na kandidátke ocitne dokonca v prvej desiatke.

Kollár tvrdí, že využiť chcú jeho skúsenosti práve z komunálu. "Borguľa bol ako mestský poslanec známy svojim bojom proti plotu okolo americkej ambasády na Hviezdoslavovom nábreží. Známe sú jeho upratovacie akcie, kedy v spolupráci s Ústavom pre výkon trestu nahnal do ulíc väzňov," hovorí Kollár.

„Snažil som sa pomáhať ľuďom celé volebné obdobia, nie len pred voľbami, aby sa v Starom meste žilo lepšie. Teraz chcem to isté robiť aj pre zvyšok Slovenska,“ dodal Borguľa.