Britský stavbár s manželkou zo Slovenska vyhrali Euromiliónový jackpot
26 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
Britský stavbár a jeho manželka, predavačka v obchode pochádzajúca zo Slovenska, vyhrali jackpot v hre Euromilióny. Ich výhra predstavuje 105 miliónov britských libier (122 miliónov eur) a v histórii tejto lotérie je deviatou najvyššou, informoval v utorok britský spravodajský server Sky News.

Steve Thomson (42) a jeho manželka Lenka (41) žijú v meste Selsey v anglickom grófstve Západný Sussex a majú tri deti; dvoch synov vo veku 15 a desať rokov a osemročnú dcéru.

Výhra ich poriadne prekvapila. Thomson si všimol, že má výherný lístok len náhodou, keď čakal na kolegu, ktorý ho mal odviezť do práce, no meškal. Stalo sa to pritom až tri dni po vylosovaní víťazných čísel. Keď zistil, že vyhral, nevedel najskôr, čo robiť, poriadne sa roztriasol a podľa vlastných slov sa ocitol až "na pokraji infarktu".

Uznávaný profesor tvrdí, že na Marse žije hmyz!
Profesor, ktorý sa venuje štúdiu hmyzu 45 rokov tvrdí, že na záberoch vozidla Curiosity vidieť populáciu podobnú včelám Čítať ďalej
26 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič


Deti Thomsonovcov si už stihli v súvislosti s výhrou zapýtať aj rôzne trúfalé darčeky - desaťročný syn poprosil o elektromobil Tesla, zatiaľ čo osemročná dcéra mala skromnejšiu požiadavku - ružový iPhone. Manželka Lenka uviedla, že vďaka výhre bude pre jej rodinu aj podstatne ľahšie každoročne navštevovať Slovensko. Rodina by si chcela kúpiť tiež nový dom, aby každé z detí mohlo mať vlastnú izbu.

Manželia Thomsonovci sa zoznámili pred 17 rokmi v centre voľného času v meste Selsey. Lenka vtedy v Británii študovala. Britský denník The Telegraph uvádza, že pár je po výhre bohatší ako napríklad futbalista Gareth Bale, herečka Emma Watsonová alebo gitarista Ronnie Wood.