Žiadny kontakt medzi Marianom K. a Ficom neexistoval, tvrdí Raši
24 | 11 | 2019 I TASR

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu a podpredseda Smeru-SD Richard Raši je presvedčený, že žiadna komunikácia a dohoda medzi obvineným Marianom K. a expremiérom Robertom Ficom, ktorú naznačuje nahrávka Mariana K. s podnikateľom Michalom Suchobom, neexistuje. Povedal to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.


Vicepremiér opätovne vyzval k zverejneniu celej údajnej komunikácie obvineného Mariana K. a prevereniu jej autenticity. „Žiadny na to určený orgán nepotvrdil hodnovernosť a nevieme ani to, či tieto údajné nahrávky nie sú zverejňované účelovo selektívne po častiach,“ upozornil.

Priznal, že ho „vyrušuje“ všetko, čo sa v údajných komunikáciách Mariana K. zverejnilo a verí tomu, že sa ešte objavovať bude. "Myslím si, že v telefóne Mariana K. je množstvo rozhovorov, s množstvom politikov, aj tých, ktorí sú v radoch opozície,“ zdôraznil.

Líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Truban v súvislosti so zverejnenou nahrávkou medzi Marianom K. a Suchobom upozornil, že je dôvod zvolávať Bezpečnostnú radu štátu. Zdôvodnil to tým, že Suchoba a jeho firma dodávala informačné systémy finančnej správe. „Je tu podozrenie, že môže disponovať dôvernými informáciami, týkajúcimi sa daňových priznaní či ďalších interných správ,“ naznačil.