Taliban zaútočil na kontrolné stanovište vojakov
24 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Príslušníci afganského fundamentalistického hnutia Taliban zaútočili na kontrolné stanovište afganských bezpečnostných zložiek v provincii Dájkundí a zabili najmenej osem vojakov, píše v nedeľu agentúra AP.


Podľa guvernéra provincie Dájkundí v strednom Afganistane utrpeli pri niekoľkohodinovom boji zranenia ďalší štyria vojaci.

Incident sa odohral v okrese Kajran. Do oblasti nasadili v nedeľu ráno posily a útok bojovníkov Talibanu sa podarilo odraziť. Vládni vojaci zneškodnili 20 útočníkov.

Hnutie sa k zodpovednosti za útok na kontrolné stanovište prihlásilo prostredníctvom svojho hovorcu Karího Júsufa Ahmadího. Ten spochybnil informáciu o počte zabitých bojovníkov Talibanu, ktorú médiám poskytol guvernér. Dodal, že pri útoku vojakom zhabali zbrane a muníciu.

Taliban priamo kontroluje alebo ovplyvňuje približne polovicu Afganistanu. Takmer denne podniká po celej krajine útoky na afganské bezpečnostné zložky alebo na členov štátnej i regionálnej vlády, dodala agentúra AP.

VIDEO: Automobil vyletel z nadjazdu a zabil jedného človeka
V indickom meste Hajdarábad sa udiala tragická automobilová havária, keď vozidlo vyletelo z nadjazdu a zrútilo sa na cestu, pričom zabilo jedného chodca a zranilo niekoľko ďalších. Čítať ďalej
24 | 11 | 2019 | Marek Molnár