V egypte objavili mumifikované levy, krokodíly a vtáky (FOTO)
23 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Archeológovia, ktorí skúmajú rozsiahlu staroegyptskú nekropolu, objavili tajný úkryt mumifikovaných zvierat, ako napríklad levy, krokodíly, vtáky a mačky.


Egyptské ministerstvo historických pamiatok prezradilo podrobnosti o nedávnych sobotňajších objavených exemplároch na slávnej výstave Step Pyramid v Saqqare, blízko miesta, kde sa objavili múmie.

Global Look Press


Je neobvyklé, že sa by sa našli mumifikované mačky počas archeologických vykopávok, ale nájdenie levov je ešte zriedkavejšie. Celý rad predbežných testov vrátane röntgenového žiarenia naznačuje s 95 percentnou istotou, že múmiami sú malé mláďatá vo veku ôsmich mesiacov.

Global Look Press


Minister starožitností Khaled al-Anan prehlásil, že ďalšie skúšky budú vykonané v nadchádzajúcich týždňoch.

Objav obsahoval 25 drevených škatúľ zdobených hieroglyfickými nápismi, v ktorých sa nachádzali  mumifikované zvyšky mačiek, krokodílov a posvätných vtákov, ako aj drevené sošky rôznych zvierat.

Objavil sa tiež veľký kamenný chrobák a rôzne menšie chrobáky, ako aj výrazný vták ibis z dreva a sochy staroegyptských bohov. Ministerstvo uviedlo, že všetky zvieracie múmie pochádzajú z neskorého obdobia (664 - 323 pred Kr.).

Global Look Press


Muž na zázname z pouličnej kamery zastrelil žobrajúcu ženu, požiadala ho len o 22 centov (VIDEO)
Brazílska bezdomovkyňa bola v sobotu zastrelená v uliciach Ria de Janeira kvôli smiešne malej sume peňazí. Čítať ďalej
23 | 11 | 2019 | Marek Molnár