„Vymaž WhatsApp, pokiaľ ti vadí sledovanie,“ varuje zakladateľ konkurenčnej aplikácie Telegram Messenger
22 | 11 | 2019 I Marek Molnár

WhatsApp je „trójsky kôň“, ktorý sa zneužíva na to, aby špehoval milióny používateľov, ktorí sú natoľko naivní, že veria spoločnosti, ktorú vlastní Facebook, prehlásil zakladateľ aplikácie Telegram Messenger Pavel Durov.


V príspevku na svojom kanáli sa Durov zameral na jedného zo svojich najväčších súperov - WhatsApp, poprednú svetovú aplikáciu na odosielanie správ, ktorá sa v roku 2014 stala dcérskou spoločnosťou Facebook a pýši sa približne 1,5 miliardami aktívnych používateľov mesačne.

„Bez ohľadu na základné zámery spoločnosti WhatsApp je rada pre ich používateľov rovnaká: Pokiaľ nie ste v poriadku s tým, že všetky vaše fotografie a správy sa jedného dňa stanú verejnými, mali by ste WhatsApp z telefónu vymazať,“ napísal zakladateľ aplikácie Telegram Messenger Pavel Durov.

Vo svojom príspevku Durov tiež komentoval nedávne objavenie ďalšej zraniteľnosti systému v aplikácií WhatsApp, ktorá hackerom umožnila poslať špeciálne vytvorený súbor používateľom systému Android a iOS a tým získali prístup k všetkým ich údajom.

"Všetko, čo hacker musel urobiť, bolo poslať vám video," dodal Durov.

Zatiaľ čo Facebook upozornil používateľov na zraniteľnosť aplikácie WhatsApp, sociálny mediálny gigant tento incident vylúčil a uviedol, že im chýba akýkoľvek dôkaz o tom, že by to hackeri niekedy skutočne urobili.

Zlodej sa vydával za zamestnanca českej firmy, v Rakúsku ukradol 20 ton čokolády
Vodič kamiónu v Rakúsku zmizol aj s nákladom 20 ton čokolády. Zlodej sa vydával za pracovníka českej firmy, ktorá bola poverená transportom 33 paliet čokolády do Belgicka. O tomto prípade informoval rakúsky denník Kurier. Čítať ďalej
22 | 11 | 2019 | Marek Molnár