Pápež sa zastal gejov, ich diskrimináciu prirovnal k nacizmu
16 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Podľa pápeža niektorí politici zastávajú dokonalý model kultúry vylučovania a nenávisti.


V piatok sa Pápež František otvorene zastal ľudí inej ako tradičnej sexuálnej orientácie. Stalo sa tak po prvýkrát a úplne nahlas ich prenasledovanie prirovnal k tomu, čo robili v prvej polovici minulého storočia nacisti.


Ide o mimoriadne odvážne slová z úst hlavy Rímskokatolíckej cirkvi a zároveň je to aj prvé takto otvorené Františkove vyjadrenie k tejto téme. Doposiaľ sa totiž predpokladalo, že v nej až tak príliš otvorený nie je.


Harabin stráca najbližších spojencov: Anna Belousovová svoju podporu po včerajšku ľutuje!
Zdá sa, že Štefan Harabin si znepriatelil takmer všetkých. Sebastredné a čudné správanie lídra strany Vlasť odrádza aj jeho najbližších spojencov. Bývalá šéfka SNS a kedysi jedna z najvýraznejších žien slovenskej politiky, na neúspešnom... Čítať ďalej
16 | 11 | 2019 | Magda Danková

Pápež v piatok vo svojom prejave na medzinárodnej právnickej konferencii vo Vatikáne kritizoval politikov, ktorí hovoria o menšinových skupinách vrátane ľudí hlásiacich sa k "inej" sexuálnej orientácii rovnakým štýlom, akým hovoril v 30. rokoch Adolf Hitler o Židoch.


"Toto sú typické prejavy nacizmu, ktorý so svojím prenasledovaním Židov, Rómov alebo ľudí homosexuálnej orientácie predstavuje dokonalý model kultúry vylučovania a kultúry nenávisti," povedal pápež.


František kritizoval aj to, že súčasný právny systém v jednotlivých krajinách nemá žiadne páky na to, aby mohol dôsledne trestať zločiny proti životnému prostrediu. Pápež tieto zločiny nazval "ekocídou".


Umlčať Kuffu
Komentár Machala Pátroviča / Zdroj: svetlosveta.sk Čítať ďalej
15 | 11 | 2019