Fiasko ala Harabin. Pokazil si to u viacerých.
15 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

 Štefan Harabin ide do volieb nielen sám, ale aj osamotený.


Po tom, ako dal košom Marianovi Kotlebovi v priamom prenose, s ním odmietajú rokovať aj iné strany. K spolupráci s Kotlebom vyzýval Štefan harabin ešte v októbri. Ešte stále sudca Najvyššieho súdu, ktorý bude kandidovať na čele strany Vlasť, sa spočiatku tváril, že o tom uvažuje. Kotlebovcov dokonca pozval na stretnutie.

Líder ĽSNS za Harabinom dorazil v úmysle dohodnúť spoluprácu. Kotlebovci sa pritom len v stredu dohodli na spojení s mimoparlamentnými stranami s národnou a kresťanskou orientáciou. ĽSNS poskytne stranám KDŽP, Národná koalícia, Doma dobre a Priama demokracia miesta na svojej kandidátke. S memorandom, ktoré predstavitelia spomínaných strán podpísali, prišiel Kotleba aj za Harabinom.

Napriek tomu, že líder strany Vlasť bol už pripravený odmietnuť a presne vedel čo urobí, pred šéfom ĽSNS sa tváril, že chce rokovať. Svoje rozhodnutie pritom médiám oznámil mailom ešte počas sedenia s Kotlebom.

Spoločná tlačová konferencia napokon dopadla fiaskom. Harabin ohlásil, že Vlasť pôjde do volieb samostatne. To, že novinárov informoval už počas rokovania, poprel. Vraj sa mu musel niekto dostať do poznámok. Kotleba dal svoje rozhorčenie z toho, ako sa k nim sudca zachoval, jasne najavo a uprostred tlačovej konferencie opustil rečnícky pult a odišiel.

Daňový bonus je nefér! Sme rodina ho chce zdvojnásobiť pre všetkých rodičov
Dvojnásobný daňový bonus si zaslúžia všetci pracujúci rodičia, aktuálny stav je diskriminujúci, tvrdí hnutie Sme rodina. Čítať ďalej
13 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


Harabin síce spoločnú kandidátku s kýmkoľvek odmietol, strany blízke programom však vyzval na vytvorenie akéhosi spoločného bloku. Jeho predstava je, že následne by tieto strany šli spolu vládnuť. „Oslovíme Smer, SNS, či Sme rodina. Oslovíme aj KDH, ale bez pána Hlinu,“ vyhlásil Harabin.

Už dnes je však viac menej jasné, že sa jeho predstavy nenaplnia. Strana Smer-SD je dlhodobo známa tým, že nevytvára pred voľbami žiadne spojenectvá. KDH zasa stojí na druhej strane politického spektra. Košom dostane Harabin aj od Borisa Kollára. Ten sa vyjadril, že s lídrom strany Vlasť rokovať nebudú.

Kotlebu podrazil v priamom prenose. Ako môžeme vedieť, že nám to neurobí,“ reagoval na celú situáciu šéf Sme rodina, Boris Kollár. Zdôraznil, že jeho hnutie sa s nikým nespája a idú čestne bojovať sami za seba. Kollárovci navyše takéto spojenie ani nepotrebujú. Podľa prieskumov verejnej mienky sú jedna z mála strán, ktorá si drží stabilné preferencie nad potrebnou hranicou pre vstup do parlamentu.