Viac než 500 bojových robotov posilní indickú armádu v Kašmíre v boji proti teroristom
14 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Indická armáda čoskoro posilní svoje jednotky v Kašmíre stovkami bojových robotov, ktoré sú schopné hádzať granáty, prekonávať prekážky a vykonávať pátracie, či záchranné nájazdy. Informujú o tom miestne médiá.


Indické ministerstvo obrany posilní svoju armádu v Kašmíre pomocou 550 „robotických dozorných jednotiek“, z ktorých každá má 25-ročnú životnosť. "Tieto roboty by mali byť schopné prejsť vodou s hĺbkou najmenej 20 centimetrov," prehlásil nemenovaný dôstojník pre portál Livemint.

Bezpilotné vozidlá budú taktiež dobre vyzbrojené a schopné vystreliť „vhodnú muníciu na určený cieľ, napríklad hodiť granát na miesto, kde sa nachádzajú teroristi,“ vysvetlil zdroj.

Použitie robotov tiež pomôže zachrániť indické jednotky počas pátracích a záchranných operácií v problémovom himalájskom štáte Džammú a Kašmír.

Vzájomná nepriateľstvo medzi jadrovými nepriateľmi opäť eskalovalo v auguste, keď India zrušila osobitné postavenie Kašmíru, pričom zdôraznila potrebu potlačiť terorizmus a extrémizmus. Pakistan zase obvinil Nové Dillí zo snahy potlačiť moslimov, ktorí tvoria väčšinu obyvateľstva v Džammú a Kašmíre.

Umelá inteligencia dokáže predpovedať, či čoskoro dostanete infarkt. Vedci nevedia, ako to je možné
Umelá inteligencia dokáže presne predpovedať zlyhanie srdca v priebehu jedného roka pomocou analýzy skenov srdca, pričom ani lekári nedokážu predpovedať také presné výsledky, ako umelá inteligencia (AI). Dokonca samotní vedci zostávajú rovnako... Čítať ďalej
13 | 11 | 2019 | Marek Molnár