Nemecká polícia zatkla pri nájazde teroristov IS. Mali v pláne zabíjať "neveriacich"
13 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Počas masívneho protiteroristického nájazdu v blízkosti Frankfurtu, boli zadržaní traja podozriví, ktorí prisľúbili vernosť islamskému štátu (IS).


V utorok večer v meste Offenbach am Main vtrhlo do troch bytov vyše 170 príslušníkov polície, vrátane členov elitného policajného protiteroristického tímu s názvom SEK. Hlavným podozrivým bol 24-ročný Nemec macedónskeho pôvodu, zatiaľ čo jeho partneri - dvaja Turci vo veku 22 a 21 rokov - boli zatknutí pri samostatných nájazdoch v rovnakom meste.

Hlavný podozrivý bol blízko k uskutočneniu útoku, informoval o tom štátny prokurátor pre Frankfurtské médiá. Muž mal obstarané súčiastky na výrobu domácich výbušnín a pokúsil sa kúpiť si zbraň na "Dark webe" (temná časť internetu, ktorá sa často používa na nelegálne obchodovanie).

Zdá sa, že muži plánovali útok v regióne Rýn - Mohan. Ich cieľom bolo zabiť čo najviac "neveriacich“, uviedla hovorkyňa prokuratúry Nadja Niesen.

Úradom sa podarilo vysledovať podozrivých potom, čo dostali tip od svedkov, ktorí videli, ako sa muži zaviazali islamskému štátu (IS, predtým ISIS).

Nájazd prišiel len deň po tom, čo Turecko oznámilo, že začne vyhosťovať džihádistov.

Turci začali vyhosťovať džihádistov. Posielajú ich aj do Európy
Turecké ministerstvo vnútra v pondelok oznámilo, že deportovalo Američana, ktorý bol členom militantnej organizácie Islamský štát (IS). Ankara zároveň avizovala, že 14. novembra vyhostí zo svojho územia aj sedem nemeckých džihádistov a pripravuje... Čítať ďalej
12 | 11 | 2019 | Gabriel Matta