Leo DiCaprio oslavuje 45: Tajomstvo najslávnejšej role... aj tej, o ktorú ho pripravili!
12 | 11 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Významné životné jubileum dnes oslavuje oscarový herec Leonardo DiCaprio, ktorého najslávnejšou rolou je dodnes tá z kasového trháku Titanic. DiCaprio o ňu pritom takmer prišiel, podobne ako ho predtým pripravili o úlohu v jednom legendárnom seriáli.


11.11. je krásny dátum narodenia, ktorým sa v občianke môže pýšiť dnes už 45-ročný hollywoodsky herec Leonardo DiCaprio. Po štyridsiatke sa konečne dočkal Oscara za snímku Revenant Zmŕtvychvstanie, jeho najslávnejšou rolou ale zostáva Jack v Titanicu. Postava, ktorú Leo pôvodne hrať nechcel. Presvedčiť ho musel filmový kolega Paul Rudd, ktorého otec bol na túto katastrofu expertom.

Obaja herci sa spolu objavili v snímke Romeo a Júlia. Po konci natáčania išli všetci do baru. "Išiel som tam s Leom, ktorý mi povedal:, Práve som dostal ponuku na tento film, a to je veľký film. 'On pritom do tej doby hral v nezávislých filmoch," cituje Rudda server cinemablend.com.

Michael Schumacher: Jeho žena Corinna prehovorila!
Schumacher je už viac ako päť a pol roka mimo od zraku zvedavých ľudí a médií. Od incidentu na lyžiach s ním hovorilo len veľmi málo ľudí a takmer nikto nevie, ako na tom slávny pilot Formuly 1 dnes skutočne je. Čítať ďalej
12 | 11 | 2019 | Andrej Potin


"Hovoril mi: "Je to štúdiový film, Titanic." Odvetil som, že "je to skvelé, že viem o Titanicu veľa, pretože môj otec o ňom hovorí stále." Tak sme si o tom rozprávali. "Neviem, či do toho mám ísť," zveril sa Leo. "Mal by si!" Odvetil som, zaspomínal jeho kolega.

Úloha v Titanicu urobila z DiCapria svetovú hviezdu, ktorú z neho už skôr mohla urobiť rola v populárnom seriáli Pobrežná hliadka, o ktorú sa uchádzal. Jeden muž bol ale proti - David Hasselhoff, ktorého syna mal Leonardo hrať.

Banky sa postavili proti Ficovi. Nechcú štátu platiť viac
Osobitný odvod majú banky na Slovensku platiť aj naďalej a od budúceho roka sa jeho výška zdvojnásobí na 0,4 %. Čítať ďalej
12 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič / TASR


"Chceli sme do toho obsadiť DiCapria, ale Dávid tvrdil, že je príliš starý (bolo mu vtedy 15 rokov - pozn. Red.) Na to, aby mu hral syna. David si myslel, že by potom sám vyzeral staro. Vždy mal veľa obáv," prezradil scenárista Michael Berk. Dnes už Leonardo zrejme neľutuje, že o túto rolu prišiel.