Súd presunul termín pojednávania vo veci pripravovanej vraždy S. Klaus-Volzovej
11 | 11 | 2019 I TASR

Okresný súd (OS) Bratislava II presunul termín pojednávania vo veci pripravovanej vraždy niekdajšej spoločníčky v TV Markíza Sylvie Klaus-Volzovej, z ktorej je obžalovaný bývalý riaditeľ televízie Pavol R. TASR o tom informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.


Pojednávanie, ktoré prebieha v Ústave na výkon väzby Bratislava, tak nebude 13. decembra ale 24. januára 2020 na základe pokynu súdu. Dôvodom sú podľa Adamčiaka zdravotné dôvody na strane predsedu senátu.

V kauze okrem Pavla R. figurujú aj ďalší traja spoluobžalovaní, a to na doživotný trest odňatia slobody odsúdený bos skupiny sýkorovcov Róbert L. alias Kýbel, na doživotie odsúdený banskobystrický bos Mikuláš Č. a jeho komplic Miloš K.

Prvé pojednávanie sa vo veci začalo v máji tohto roka. Kýbel účasť na príprave vraždy, rovnako ako Pavol R., poprel. Mikuláš Č. a Miloš K. sa k činu priznali.

Polícia začala prípad riešiť na základe výpovede Mikuláša Č. Práve on mal vypovedať, že si Pavol R. v slovenskom podsvetí na jeseň roku 1997 objednal vraždu Volzovej, a to za odmenu 20 až 40 miliónov korún slovenských.

Pavol R. je tiež obžalovaný v kauze falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti.