Požiar v Austrálií zabil niekoľko ľudí, spálil viac než 100 domov a zničil prírodný habitát koál (VIDEO)
09 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Austrálsky štát Nový Južný Wales zasiahol obrovský požiar, ktorý zničil viac než sto domov, zabil dvoch ľudí a zničil väčšinu prírodného habitátu, v ktorom žili koaly.


V piatok sa požiare v Austrálií opäť zintenzívnili a zničili viac ako 100 domov v Novom Južnom Walese (NSW). Požiar mal za následok dvoch mŕtvych ľudí, viac ako tridsať zranených a sedem nezvestných.

Viac ako 70 požiarov v NSW stále horí, pričom 17 z nich bolo označených ako mimoriadne nebezpečenstvo, pretože silný vietor a suché počasie vytvára takmer ideálne podmienky na rýchle šírenie požiaru, informujú o tom miestni hasiči.

 



Satelitné snímky poskytujú pohlaď na oheň z vtáčej perspektívy, pričom vidno jeho postup z východu smerom k pobrežiu.



"Očakávam, že sa tieto požiare ešte zhoršia, pretože popoludňajšie vetry sa zvýšia, čím sa oheň rozšíri o niečo viac," uviedol miestny komisár Shane Fitzsimmons.



"Väčšina oblasti, kde sa predtým nachádzal prírodný habitát koál, je teraz spálená na popol," informovala o tom miestna spravodajkyňa Sue Ashtonová.



Ashtonová uviedla, že sa údaje po piatkových obnovených požiaroch neaktualizovali, pričom poznamenala, že približne dve tretiny prírodného habitátu koál boli už zničené, a dodala, že celkovo zahynulo približne 350 koál.

Oddané domáce zviera zachránilo batoľa pred pádom zo schodov (VIDEO)
Nebojácna mačka v Kolumbií zachránila batoľa pred škaredým pádom zo schodov, pričom celá situácia bola zaznamenaná na videu, ktoré sa teraz rýchlo šíri po internete. Čítať ďalej
09 | 11 | 2019 | Marek Molnár