„Nacistické korytnačky“ s namaľovanými svastikami sa vyhýbajú zajatiu vo Washingtonskom národnom parku (FOTO)
08 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Washingtonská polícia sa snaží zatknúť pár korytnačiek, ktorý sa stal obeťou bizarného zločinu - niekto im namaľoval na pancier svastiky. Aj napriek svojej pomalej chôdzi, sa korytnačky stále nepodarilo chytiť.


Zdesení návštevníci parku Gene Coulon v meste Renton začiatkom tohto týždňa upovedomili políciu o korytnačkách, ktoré majú na svojom pancieri svastiku, avšak policajné oddelenie mesta Renton tvrdí, že zatiaľ nedokázalo chytiť zvieratká a vyčisť im panciere.

"Rentonská polícia si je vedomá, že dve z našich korytnačiek v parku Gene Coulon majú na svojich pancieroch namaľované tieto symboly," uviedlo policajné oddelenie v príspevku na Facebooku. "Pokúsili sme sa ich lokalizovať, ale nedarí sa nám ich chytiť," ďalej dodalo oddelenie.

&permPage=1



Aktivista Chad Cashman-Crane dokonca usporiadal v parku po vandalizme udalosť „Rally Against Hate“ (Zhromaždenie proti nenávisti) v nádeji, že sa „ukážu ľudia, ktorí dôrazne potvrdia, že tento incident nie je v poriadku“.

Kvôli tomuto zločinu boli predstavitelia floridskej prírody nútení vydať upozornenie, že farba na pancieri môže brániť zvieratám vstrebávať živiny a môže im spôsobiť rôzne problémy kvôli toxickým chemikáliám.

Izraelčania využívajú fotografie Thunbergovej na odradenie od používania plastového príboru a riadu
V kaviarňach po celom Izraeli sa objavil najnovší "zelený" trend - pri každom plastovom príbore alebo riade je priložená fotografia švédskej klimatickej aktivistky Grety Thunbergovej. Čítať ďalej
08 | 11 | 2019 | Marek Molnár