Železnice SR zrušili tender na súčasti novej rovnošaty zamestnancov za vyše tri milióny eur
07 | 11 | 2019 I SITA

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrušili verejnú súťaž na dodávku súčastí novej rovnošaty pre zamestnancov na tri roky za 3,3 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zdôvodnili to potrebou rozdeliť zákazku na časti, spresniť a doplniť technické požiadavky, aby boli zrejmé a jasné všetky podmienky a okolnosti dôležité na vypracovanie ponúk a na plnenie zmluvy.


Ako štátny správca železničnej infraštruktúry oznámil v Úradnom vestníku Európskej únie, novú verejnú súťaž, ktorá bude reflektovať úpravy v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní, vyhlási najneskôr do júna 2020.

"Obstarávateľ pristúpi k úprave podmienok a požiadaviek týkajúcich sa predmetu zákazky v súlade s normami, predpismi upravujúcimi predmet zákazky a prevádzkovou potrebou obstarávateľa. Pri opätovnom zadávaní zákazky Nová rovnošata Železníc Slovenskej republiky obstarávateľ použije verejnú súťaž podľa zákona o verejnom obstarávaní," oznámili ŽSR.

Železnice nedávno vyhlásili tender na dodanie 36 druhov súčastí novej rovnošaty. Zdôvodnili to tým, že v súčasnosti používajú stále rovnošatu ešte z obdobia unitárnych železníc, doplnenú len o nové logo ŽSR. "Nová rovnošata je určená pre vybrané dopravné pozície výpravca, prednosta a dopravný námestník železničnej stanice, v ktorých je v súčasnosti zaradených 2 100 zamestnancov," uviedol začiatkom októbra pre agentúru SITA hovorca ŽSR Michal Lukáč. "Keďže ide o nový typ rovnošaty, musia byť zamestnanci oblečení kompletne so všetkými rovnošatovými súčasťami vrátane topánok aj kabátov už v prvom roku," uviedol Lukáč.

Predpokladanú cenu zákazky 3,3 milióna eur bez DPH železnice určili na základe priemerných cien jednotlivých odevných súčastí a obuvi. Spoločnosť mala k 30. septembru 2019 celkovo 13 585 zamestnancov a ich počet by mal byť približne rovnaký aj koncom tohto roka. Železnice chceli v rámci tejto zákazky nakúpiť deväť druhov súčastí pánskej rovnošaty, trinásť súčastí dámskej rovnošaty a štrnásť spoločných súčastí rovnošaty. Lehota na predkladanie a otváranie ponúk bola 8. novembra, kritériom na vyhodnotenie ponúk bola cena.