NAKA zasahovala na Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Vyšetruje korupciu
07 | 11 | 2019 I Gabriel Matta
NAKA zasahovala v utorok v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Správu priniesli tvnoviny.sk. Podľa nimi zverejnených informácií zaistili mobilné telefóny trom zamestnancom. Razia súvisí s vyšetrovaním korupcie.

 

 

Údajne si mal jeden zo zamestnancov agentúry mal smskovať o kšeftoch a úplatkoch s jedným zo žiadateľom o eurodotácie vo výške viac ako 170-tisíc eur na nákup lesnej techniky.

Glváč sa vzdáva funkcie podpredsedu Národnej rady
Martin Glváč (Smer-SD) sa vzdáva funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Agentúru SITA o tom informoval Martin Čambalík z jeho kancelárie. Čítať ďalej
07 | 11 | 2019 | SITA


Zásah potrvrdila aj polícia: "Vzhľadom na to, že vo veci je v súčasnosti vedené trestné konanie a poskytnutie informácií by mohlo porušiť alebo ohroziť záujmy ním sledované, v tomto štádiu konania nie je možné poskytnúť žiadne informácie.V predmetnej veci sa vykonávajú všetky potrebné úkony k náležitému objasneniu skutkového stavu veci." uviedlapre portál tvnoviny.sk.

Pôdohospodárska platobná agentúra uviedla, že úzko spolupracuje s vyšetrovateľmi. "Zamestnanec je už mimo pracovnú činnosť. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné verejnosti poskytnúť bližšie informácie. V prípade ukončenia vyšetrovania budeme verejnosť bezodkladne informovať," uviedol Juraj Kožuch, generálny riaditeľ PPA.