ODHALENIE: Jankovskej sestra mala prsty v miliónovom súdnom spore.
06 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Sudkyňa Andrea Haitová, sestra Moniky Jankovskej,  predsedala senátu, ktorý v roku 2015 rozhodoval v medializovanom spore o Vodnú elektráreň Gabčíkovo. Správu prinieslo najnovši evydanie týždenníka Plus 7 dní.


Napokon z neho ťažil práve advokát Radomír Bžán, ktorý vo svojej vile v Chorvátsku hostil ,,opičku” Mariana Kočnera a Haitovej sestru Moniku Jankovskú.


V spore o o prevádzku Vodnej elektrárne v Gabčíkove, žalovali Slovenské elekrárne (SE) a ich taliansky majoritný vlastník Enel, slovenský štátny podnik Vodohospodárska výstavba. Vodnú elektráreň mali na základe privatizácie prevádzkovať práve Slovenské elektrárne. Išlo však o zmluvu na prevádzku elektrárne, ktorú vláda Roberta Fica vypovedala. Dôvodom mali byť údajne vážne porušenia zo strany talianskeho Enelu.


„Opičkina setra“ sudkyňa JUDr. Andrea Haitová žije taktiež v prepychu
24 | 10 | 2019 | Patrik Palko

Okresný súd však vypovedanie zmluvy so SE zamietol. Celý spor sa tak dostal v odvolacom konaní na krajský súd, a to konkrétne senát vedený Andreou Haitovou, ktorý vyriekol opačný verditk. Samotnú zmluvu o prevádzke Vodnej elektrárne Gabčíkovo krajský súd vyhlásil za neplatnú. Slovenské elektrárne sa však obrátili na arbitrážny súd vo Viedni, kde žiadali odškodné 588,2 milióna eur.  


Záujmy Slovenska na medzinárodnej pôde vo Viedni však hájil verejnosti dobre známy advokát Radomír Bžán. Ten mal v prípade úspechu zinkasovať od Slovenskej republiky neuveriteľných 64 miliónov eur. Situácia sa zmenila, až keď na to upozornil PLUS 7 DNÍ. Advokát však napokon aj tak dostal niečo vyše 17 miliónov eur.


Prepojenie rôznych osôb v tomto štáte sa tak postupne odhaľuje a ukazuje sa, že niektorí jedinci z týchto kruhov figurujú v tých najväčších kauzách Slovenska.


Komentár Arpáda Németha: Kočnerove opičky
Dehonestujúci výraz „moja opička“, ktorým Marián Kočner nazval vo svojej komunikácii s Alenou Zsuzsovou štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú, v podstate sedí na väčšinu ľudí, pomocou ktorých kradol, zastrašoval a vydieral... Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | Arpád Németh