Nenechajte sa sledovať Googlom. Google Mapy už povoľujú aj anonymný režim
06 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič

Potom, ako Google zaviedol svoj anonymný režim do služby YouTube, prichádza táto možnosť aj do Google Máp (pre zariadenia Android a iOS). Keď si aktivujete anonymný režim, aplikácia už nebude ukladať vašu polohu a nebude spracovávať ani vaše hľadané ciele.


Anonymný režim je v tejto chvíli dostupný len pre zariadenia s operačným systémom Android a do telefónov prichádza postupne. Po okamžitej aktualizácii nemusíte túto novinku ešte obdržať, ale o niekoľko dní bude k dispozícii pre všetkých užívateľov. Pre zariadenia so systémom iOS sa táto funkcia anonymného režimu ešte len chystá, ale dá sa predpokladať, že vyjde už čoskoro.


Režim si každý užívateľ aktivuje veľmi ľahko. Po spustení aplikácie stačí len kliknúť na svoj profilový obrázok a tam zvoliť "Zapnúť anonymný režim”.


Po zapnutí režime sa aplikácia automaticky reštartuje. Po opätovnom spustení vypíše informáciu o zapnutom anonymnom režime.


Od tejto chvíle aplikácia prestane ukladať históriu prehliadania aj vyhľadávania. Nedovolí už odoslať ani žiadne oznámenia, neaktualizuje históriu polohy, a tú nedovolí ani s nikým zdieľať. Toto sa však týka čisto iba Google Máp. Ak chcete byť naozaj "inkognito" mali by ste si vypnúť aj lokalizačné služby iných aplikácií.