Kočnerovo Bentley zrejme prepadne štátu spolu s ďalším majetkom
04 | 11 | 2019 I René Skalný

Ikonické biele Bentley, na ktorom Marian Kočner brázdil ulice Bratislavy sa čoskoro môže stať majetkom štátu. Jeho zhabanie navrhuje prokurátor priamo v obžalobe vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka. Lususný stroj Bentley Continental Supersports v hodnote zhruba 200-tisíc eur, ale nie je jediný majetok, ktorý by mal prepadnúť v mene republiky. Informuje denník SME.


Auto je nateraz v úschove ministerstva vnútra. V ministerských garážach má rovnako skončiť červený Mercedes-Benz CLA 200, ktorý si kúpila obžalovaná Alena Zsuzsová z peňazí od Kočnera dva mesiace po vraždách, či Citroën Berlingo, ktorý bol podľa polície použitý pri príprave Kuciakovej vraždy.

Kočnerov arzenál: rušičky, nahrávky, diplomatický pas aj obávaný sejf!
Zaujímavé súvislosti odkrýva 93 stranová obžaloba v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Dokument odhaľuje aj doteraz neznáme podrobnosti z vyšetrovania. Ukazuje napríklad, že Kuciaka osobne sledoval aj Kočnerov dôverník... Čítať ďalej
28 | 10 | 2019 | René Skalný


Spomínaný mercedes je písaný na Zsuzsovej matku, Kočnerove Bentley pre zmenu patrí firme Správa a inkaso pohľadávok. V rámci inštitútu zhabania by to ale nemal byť problém.

"Po zhabaní, ktoré sa stáva definitívne účinné až právoplatným odsúdením, sa stane jeho vlastníkom štát. Kočner je obžalovaný z objednávky Kuciakovej vraždy. Zhabaný majetok si môže štát nechať, ak ho potrebuje, alebo ho predá v elektronickej aukcii," vysvetľuje advokát Peter Kováč pre SME. Starať sa o takéto auto by však bolo pre štát nákladné, platiť by musel aj jeho zákonnú poistku.

Bentley spolu s ďalšími vozidlami dostanú po zhabaní do dočasnej správy okresné úrady. Rozhodujúce je pri tom bydlisko odsúdeného. Drahé bentley by teda mal spravovať bratislavský okresný úrad.

Ex-minister Miškov: Kočner slúžil Sulíkovi ako hlavný „kádrovák“! Sulík odpovedá
25 | 10 | 2019 | René Skalný


Ten ho môže ponúknuť do správy inej verejnej organizácii, musí ho však nevyhnutne potrebovať na svoju činnosť. Ak auto nedostane do správy nik ďalší, štát ho predá. Kto vie, možno sa dočkáme, že biele Bentley s označením policajného zboru bude na diaľniciach stíhať cestných pirátov.

Iróniou osudu by bolo, keby vozidlo prepadlo napríklad mestskej polícii Bratislava a pomáhalo by mužom zákona rozdávať "papuče" za parkovanie v pešej zóne. Podobne, ako to kedysi zvykol s obľubou robiť ich majiteľ. Žiaľ, v prípade Mariana Kočnera je porušovanie dopravných predpisov tým najmenším prehreškom...