Indický minister zdravotníctva radí jesť mrkvu, aby sa obyvatelia ochránili pred epidémiou znečistenia ovzdušia
04 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Indovia sú nespokojní so súčasnou situáciou znečistenia ovzdušia v Novom Dillí, keďže dosiahlo novú rekordnú úroveň, a požadujú od vlády kroky, aby vykonala opatrenia na vyčistenie tejto škodlivej atmosféry. "Treba jesť viac mrkvy", prehlásil indický minister zdravotníctva vo svojom príspevku na Twitteri.


Smog v Novom Dillí dosahuje „nebezpečnú“ úroveň, pričom kvalita ovzdušia je v súčasnosti v kategórii „závažná“ a predstavuje viac ako 30-násobok bezpečného denného limitu znečisťujúcich látok v ovzduší podľa Svetovej zdravotníckej organizácie. Školy boli zatvorené a lety boli zrušené, pretože úradníci vyhlásili stav núdze v oblasti verejného zdravia.

Minister zdravotníctva Harsh Vardhan vytiahol skutočne pozoruhodný tip na zdravie v snahe pomôcť Indom vyrovnať sa s nebezpečnou kvalitou vzduchu.



„Mrkva pomáha telu získať vitamín A, draslík a antioxidanty, ktoré chránia pred nočnou slepotou v Indii. Mrkva tiež pomáha proti iným škodám na zdraví spôsobeným znečistením, “napísal Harsh Vardhan na Twitter a pridal obrázok mrkvy.

„Zosúlaďte svoju cestu k dobrému zdraviu so zimnou mrkvou,“ uvádza príspevok, ktorý je sprevádzaný s dvoma výkričníkmi.

Ako obvykle sa cynici na sociálnych médiách ponáhľali skritizovať ministra, ktorý jednoducho chcel len pômocť pri hroznom probléme vo svojej krajine.

No zrejme sa zdá, že veľa používateľov Twitteru nepochopilo, prečo minister zdravotníctva propagoval konzumáciu mrkvy ako spôsob boja proti smogovej epidémii, ktorá v roku 2015 zabila približne 2,5 milióna ľudí na choroby spojené so znečistením.



"Smrť Amerike!": Tisíce Iráncov sa zhromaždilo pred bývalým americkým veľvyslanectvom pri príležitosti 40. výročia prevzatia tejto budovy
V pondelok sa stretlo niekoľko tisícok ľudí pred bývalým veľvyslanectvom USA v Teheráne a v ďalších iránskych mestách, kde skandovali pokriky ako: "Smrť Amerike a Smrť Izraelu!". Toto stretnutie vzniklo pri príležitosti 40. výročia prevzatia... Čítať ďalej
04 | 11 | 2019 | Marek Molnár