"Mám rád ropu!" Trump opätovne potvrdil svoje dravé úmysly v Sýrii
03 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Donald Trump sa nesnaží skrývať skutočné zámery Washingtonu pred rozprávaním o slobode a demokracií - a vďaka tomu je „najlepším americkým prezidentom“, uviedol sýrsky prezident Bashar Assad.


"Zostali sme v úzadí a držali sme sa ropy," prehlásil Trump v piatok, čím opätovne potvrdil hlavný záujem USA o Sýriu a objasnil, že o ostatné menej lukratívne misie, ako je udržanie mieru a rekonštrukcia zničenej krajiny, by sa mal postarať niekto iný. "Nech hliadkuje na sýrskej hranici niekto iný ... nechajme ich tak - bojujú už tisícky rokov," dodal.

"Mám rád ropu! My sa budeme držať ropy!," prehlásil americký prezident Donald Trump.



Pozoruhodný prístup Trumpa ocenil sýrsky prezident Assad, ktorý v nedávnom rozhovore poznamenal, že laureáti Nobelovej ceny mieru vždy predstavujú „obhajcov ľudských práv a ušľachtilých amerických hodnôt“, a nie „zločincov, ktorí zastupujú záujmy amerických lobistov“.

"Trump je najlepším americkým prezidentom, nie preto, že jeho politika je dobrá, ale preto, že je najtransparentnejším prezidentom ... Čo môže byť lepšie ako čestný nepriateľ?," vyhlásil sýrsky prezident Baššár al-Assad.

Podľa ruských odhadov USA každý mesiac prepašuje zo Sýrie ropu v hodnote 30 miliónov dolárov - a to nielen v rozpore s medzinárodným právom, ale paradoxne aj v rozpore s vlastnými jednostrannými sankciami proti tomuto štátu, ktorý je spustošený vojnou.

Americký prezident vládne na Twitteri
Podľa denníka The New York Times prezident Spojených štátov Donald Trump za 33 mesiacov jeho pôsobenia v Bielom dome vyprodukoval 11 000 twítov, obsahujúcich osobné útoky, jeho rozhorčenie aj prejavy pýchy. "Twít" znamená krátku správu resp. status... Čítať ďalej
03 | 11 | 2019 | Magda Danková