Prepad banky ako z filmu! Páchateľov chytili až v Segedíne
01 | 11 | 2019 I Gabriel Matta
Prepad banky pripomínal film. Dvojicu ozbrojených páchateľov neskôr chytili až za hranicami. Košickí policajti objasnili lúpež, za ktorou majú byť dvaja Srbi. Na rováši toho majú oveľa viac. Správu priesli tvnoviny.sk.

Dvaja ozbrojení muži, maskovaní kuklami vtrhli za bieleho dňa do nemenovanej banky v Košiciach a so  zbraňou v ruke kričali na zamestnancov banky: „Toto je prepad, ruky hore". Vo vyvolanom údive a zmätku ľudí nachádzajúcich sa v banke začali prehľadávať pokladne a peňažné priehradky. Hrozbami použitia zbrane potom prinútili pracovníčky banky vydať im finančnú hotovosť. Z banky si odniesli viac ako 8-tisíc eur.

Policajti spustili pátranie po páchateľoch o ktorých sa domnievala, že môžu operovať na územní viacerých krajín. Požiadali preto o pomoc aj kolegov za hranicami Slovenska. Vozidlo páchateľov zakrátko zaznamenali v Maďarsku. Oboch podozrivých cudzincov následne zadržali príslušníci protiteroristickej jednotky TEK v meste Segedín. Páchatelia mali pri sebe peniaze, kukly, i zbrane.

Išlo o dvoch Srbov, ktorí stihli vykradnúť aj ďalšiu banku v Leviciach. Podobným spôsobom sa dostali k peniazom aj v susednom Maďarsku a tiež aj v Slovinsku.

Starí kriminalisti hovorili, že vylupovanie bánk je trestná činnosť pre sprostých. Vytiahnete zbraň a tým spúšťate kolotoč udalostí, na ktoré už potom nemáte dosah," uviedol v reportáži TV Markíza Matej Snopko, bývalý kriminalista.

Páchateľom hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.