EXKLUZÍVNE FOTO: Mafiánska poprava bossa Novotného
01 | 11 | 2019 I S láskavým dovolením Ivana Mega

Zdroj: NASTOPE.SK


Vyšetrovanie vraždy muža považovaného za mafiánskeho bossa Emila “Miťa” Novotného je na konci. Prípad smeruje pred súd. Podľa informácií portálu NASTOPE.SK už rodina zavraždeného Novotného absolvovala posledné oboznamovanie so spisom.




Emil "Miťo" Novotný bol pred 17 rokmi zavraždený


Prípad mafiánskej vraždy sa zrejme už onedlho dostane pred súd. “Vyšetrovanie v tejto veci je ukončené, teraz prebieha oboznamovanie obvinených a ich obhajcov z výsledkami vyšetrovania. V krátkom čase očakávame predloženie návrhu na podanie obžaloby,” prezradil portálu NASTOPE.SK najnovšie informácie týkajúce sa vyšetrovania hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

V putách sa pred senát Okresného súdu v Košiciach podľa obvinenia postavia dvaja muži – Vladimír Mulík a Slavomír Svitana. Tí skočili v policajnej cele začiatkom tohoto roka potom, ako si policajné komando v januári 2019 medzi Domaňovcami a Klčovom vyčíhalo miestneho podnikateľa Vladimíra Mulíka.

Autá plné ozbrojených kukláčov a s majákmi mu skrížili cestu, keď išiel na svojom Suzuki. Ozbrojenci ho vytiahli spoza volantu a na ruky mu založili putá. V priebehu niekoľkých hodín vzniesli mužovi obvinenie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a jej obeťou bol Emil Novotný. Miťo ako ho prezývali bol považovaný za bossa skupiny, ktorá na Spiši operovala.
Výpalné, diskotéka aj láska

Podľa obvinenia to bol práve Vladimír Mulík, ktorý bol hlavným organizátorom vraždy Miťa Novotného. Motívom na verejnú popravu malo byť prevzatie mocenského postavenia v spišskonovoveskom podsvetí a z neho plynúce finančné príjmy. Vyberanie výpalného, vymáhania pohľadávok či poskytovania pôžičiek za vysoké úroky, bolo vraj pre Vladimíra veľkým lákadlom.

Za vraždou malo byť aj zabránenie spusteniu diskotéky Kotolňa a tiež láska. Konkrétne išlo o ženu, s ktorou sa Miťo v tom čase schádzal a Vladimír Mulík mal vraj o ňu záujem. Vo väzbe krátko po zadržaní Vladimíra skončil aj Slavomír Svitana, ktorý mal pri vražde asistovať. Za spoluprácu pri akcii mal sľúbené peniaze aj nehnuteľnosť vo forme bytu.

Viac čítajte v pôvodnom článku portálu NASTOPE.sk