Žilinskí polícia obvinila mladíka, u ktorého našli 111 dávok drogy
31 | 10 | 2019 I SITA

Žilinský vyšetrovateľ obvinil 23-ročného mladíka, u ktorého policajti zaistili 111 bežných dávok drogy. Muža polícia zadržala 30. októbra, keď mu pri osobnej prehliadke zaistili zelenú sušinu zabalenú v papierovej vreckovke.


Následne policajti vykonali u mladíka domovú prehliadku, pri ktorej našli štyri uzatvárateľné vrecká, kovovú krabičku a obálku so zelenou sušinou. Zaistené látky poslali na kriminalistickú expertízu. Podľa predbežných výsledkov množstvo zelenej sušiny zodpovedá minimálne 111 bežným jednotlivým dávkam drogy.

Podľa žilinskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej kupoval Žilinčan drogu v českom Olomouci od neznámej osoby. Následne ju doviezol na Slovensko a predával ju drogovo závislým osobám v Žiline a v okolí.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline 23-ročného Adama obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň spracoval na obvineného podnet na vzatie do väzby," uzavrela Jana Balogová