Gottov obraz ide do dražby: Z tej ceny sa vám zatočí hlava!
29 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

Karlovi Gottovi pôsobili radosť nielen vypredané koncertné haly plné fanúšikov, ale aj maľovanie. Voľné chvíle často trávil u maliarskeho plátna. Svoje diela spravidla nepredával, ale obdarovával nimi známych a priateľov.


V minulom roku sa do dražby dostalo spevákovo dielo. Obraz s názvom Oldřich Nový a Anny Ondráková sa vyvolávalo za takmer 10 tisíc EUR a vydražilo sa za neuveriteľných 1,4 milióna českých korún. Teraz sa do aukcie dostal ďalší Gottov obraz. Správu priniesol český bulvárny portál Aha.

Mona Lisa od Karla Gotta / Kodl Art Gallery


Len krátko po odchode speváka dala na svoje stránky významná aukčná sieň Galéria Kodl najslávnejší Gottov obraz. Dielo s názvom Mona Lisa, ktorý namaľoval v roku 2001 a bolo inšpirované Leonardom da Vincim. Spevák mal k obrazu zvláštny vzťah a v minulosti tvrdil, že ho nikdy nepredá. Pravdepodobne ho ale niekomu daroval. Vdova Ivana Gottová totiž s aukciou nemá nič spoločné. "O spomínanej aukcii nemáme žiadne bližšie informácie," uviedla hovorkyňa rodiny Gottových Aneta Stolzová.

Obraz, ktorý roky visel v jeho vile na Bertramke, si môže teraz zaobstarať ktokoľvek s tučným kontom. Gottova Mona Lisa sa totiž bude dražiť už 1. decembra na Žofíne a jeho vyvolávacia cena začína na 350 tisícoch korún (13.700,- EUR). Po minuloročnom úspechu s predajom prvého obrazu sa očakáva, že by sa finálna cena mohla vyšplhať až na 2 milióny českých korún (78.300,- EUR).

Koniec Hollywoodskeho romániku? Jennifer Aniston si našla už za Pitta náhradu
Herečka Jennifer Aniston známa zo seriálu Priatelia je najčastejšie prepieraná v súvislosti so svojím expartnerom Bradom Pittom. Zahraničné médiá donekonečna tvrdia, že sa k sebe obaja herci vrátili, čo bolo niekoľkokrát vyvrátené. Teraz sa... Čítať ďalej
29 | 10 | 2019 | Žaneta Hurbanová