Trnka si mal pre Kočnera nahrávať svoje rokovania na Generálnej prokuratúre. Myslí si Kvasnica
21 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

Dobroslav Trnka si podľa Romana Kvasnicu, právneho zástupcu Zlatice Kušnírovej (matky zavraždenej snúbenice Jána Kuciaka) mohol na pokyn Mariana Kočnera nahrávať ľudí, ktorí chodili za ním do jeho kancelárie.


Podľa môjho názoru vyšetrovanie prípadných podozrení z trestnej činnosti, ktoré vyplývajú z rozhovoru pána Kočnera s pánom Trnkom, trvá neúmerne dlho. Považujem to za mimoriadne nebezpečné, a to predovšetkým s ohľadom na tú skutočnosť, že vyšetrovateľ doktor Juhás spravil súčasťou vyšetrovacieho spisu obrazovo-zvukové záznamy, ktoré preukazujú, že pán Trnka s pánom Kočnerom inštalovali v kancelárii bývalého generálneho prokurátora Slovenskej republiky nahrávacie zariadenie.vyhlásil Kvasnica. V celom vyšetrovacom spise sa totiž podľa jeho tvrdenia nenachádza len nahrávka rozhovoru Trnku a Kočnera, ktorú spravil Kočner, ale aj ďalšie nahrávky.

ŠOKUJÚCE: Lipšic tvrdí, že okrem Gorily je tu ďalšia nahrávka
Daniel Lipšic tvrdí, že okrem náhravok Gorila je tu aj ďalšia nahrávka, ktorú by mali počuť všetci. Nahrávka je z rokovania vlády v roku 2012, kedy bola zverejnená Gorila. Podľa Daniela Lipšica by mala byť zverejnená, aby každý vedel, čo sa vtedy... Čítať ďalej
21 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


Ide o druhé mimoriadne závažné podozrenie v súvislosti s činnosťou dvojice Trnka – Kočner, pretože pokiaľ mal pán Kočner nainštalovanú kameru v kancelárii generálneho prokurátora Slovenskej republiky, mohli byť takto zabezpečované kompromitujúce materiály na každú z návštev generálneho prokurátora, ktorá tam napríklad prišla niečo vybavovať,“ domnieva sa Kvasnica. Túto skutočnosť potvrdil aj Daniel Lipšic v diskusnej relácii TV Markíza, "Na telo".

Je to možné, svoje návštevy, a keď riešil veci, ktoré považoval za potrebné mať zaznamenané. Sú tam aj obrazovo-zvukové záznamy, ktoré reálne vytvárajú závažné podozrenie z ďalšej trestnej činnosti, nad rámec Gorily a nad rámec toho, čo už bolo zverejnené,“ povedal Lipšic.

Exminister vnútra verí, že polícia a prokuratúra bude v týchto podozreniach konať razantnejšie ako doteraz.