VIDEO: Starostu "súdil" rozzúrený dav! Priviazali ho o auto a ťahali ulicami dediny
10 | 10 | 2019 I SITA / René Skalný
Jedenásť ľudí bolo vzatých do väzby v Las Margaritas v mexickom štáte Chiapas potom, čo starostu obce rozzúrený dav vytiahol z jeho kancelárie. Miestni farmári ho priviazali ho za dodávku a ťahali ulicami dediny. Starosta Jorge Luisa Escandón napriek všetkému vyviazol bez zranení. Informuje portál Blikk.hu.

Bolo to už druhýkrát, keď poľnohospodári zaútočili na starostu. Dôvod brutálneho útoku bol v oboch prípadoch rovnaký : Escandón nesplnil sľub kampane a neopravil miestnu cestu.



Hoci útoky na starostov a miestnych politikov nie sú v Mexiku neobvyklé, zvyčajne ich páchajú drogové gangy. Prípad, keď bol napadnutý politik za nedodržanie sľubu v kampani, je novinkou.




Polícia zasiahla, aby starostu Jorgea Luisa Escandóna Hernándeza oslobodila. Ten neutrpel žiadne vážnejšie zranenia. Médiá uviedli, že muži boli na starostu nahnevaní, pretože nesplnil svoj sľub a nepostavil miestnu cestu.

Po incidente vyslali do mesta dodatočné bezpečnostné sily. Escandón vyhlásil, že mužov zažaluje za únos a pokus o vraždu.