AKTUALIZOVANÉ: Prvé VIDEO zo streľby v nemeckej synagóge, pri ktorej boli zabité minimálne dve osoby
09 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Dvaja ľudia zomreli a viacerí ďalší boli zranení po tom, čo strelci začali strieľať v blízkosti synagógy v Nemecku.


K streľbe došlo v meste Halle na východe krajiny, pričom polícia potvrdila dve úmrtia.



V rozhovore pre nemeckého vysielateľa MDR, očití svedkovia hovorili o tom, že útočníci mali pri útoku niekoľko zbraní. Ďalší svedkovia povedali pre portál Mitteldeutsche Zeitung, že útok sa odohral priamo pred obchodom s kebabom, a že niektoré strely boli vystrelené z vnútra automobilu.

dpa/AFP via Getty Images




Jedna osoba bola zatknutá, ale polícia tvrdí, že podozriví utiekli z miesta autom. Úrady naliehajú na obyvateľov, aby zostali bezpečne vo svojich domovoch alebo našli alternatívny bezpečný priestor na skrytie.

Bola zatvorená aj hlavná železničná stanica v Halle. Polícia tiež varovala verejnosť, aby neuskutočňovala tiesňové volania, pokiaľ neexistujú skutočné núdzové situácie.

Útok na Halle prichádza len dva dni potom, čo 32-ročný Sýrčan uniesol nákladné auto a narazil do automobilov pri Frankfurte. Obete tohto incidentu utrpeli menšie zranenia a polícia stále vyšetruje, či išlo o teroristický čin.

Turecko varuje Kurdov, že „čoskoro“ vstúpi do Sýrie
Turecká vláda vydala varovanie pre Kurdov v Sýrii, pričom vyhlásila, že za „krátko“ vstúpi do krajiny spolu so spojeneckou armádou, kde budú vykonávať operácie na zabezpečenie hraníc. Čítať ďalej
09 | 10 | 2019 | Marek Molnár