KLUS A JEHO MINULOSŤ: Členstvo v pochybnom Rotary klube či mizivé výživné pre svoje dve dcéry stále nie sú všetko!
09 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Poslanec Národnej rady za stranu Sloboda a Solidarita Martin Klus je čerstvým predsedom poslaneckého klubu SaS. Jeho minulosť je však viac než pestrá, najmä čo sa týka jeho pôsobenia v kontroverzných spolkoch či kluboch.


K téme SaS čítajte viac:

MIMORIADNA SPRÁVA: Galko, Rajtár a ďalší vzbúrenci z demokratického jadra SaS končia v strane. Aká je ich budúcnosť?
Po tom, ako SaS opustila bývalá podpredsedníčka Jana Kiššova, sa k nej pridávajú ďalší členovia a kritici, ktorí taktiež opúšťajú stranu. Čítať ďalej
09 | 10 | 2019 | Peter Bachan


Na dnešnej tlačovej konferencii predseda SaS Richard Sulík oznámil, že zo strany odišlo 21 členov, no 23 vstúpilo. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda SaS Richard Sulík.

Klus sa cíti byť poctený svojou novou funkciou. V jeho rajóne, teda v poslaneckom klube SaS, má nateraz ostávať 11 členov, s ďalším členom sa ešte má diskutovať o jeho ďalšom pôsobení v rámci klubu SaS.

Je nutné pripomenúť, že Martin Klus nie je nepopísaný list papiera. Už dlhé roky pôsobí v komunálnej politike v Banskej Bystrici, kde bol už viackrát zvolený za miestneho poslanca. Klus je zároveň členom svetoznámeho Rotary Clubu, ktorý je opradený mnohými tajomstvami.

"Spory v SaS trvajú už zhruba rok. Do strany prenikli ľudia z vojenského spravodajstva", tvrdí Rajtár
Prvé výrazné spory vo vnútri strany Sloboda a Solidarita (SaS) sa objavili už zhruba pre rokom a vyvrcholilo to na Republikovej rade, v ktorej nemal predseda SaS Richard Sulík väčšinu. Pre agentúru SITA to povedal dnes už bývalý člen strany Jozef... Čítať ďalej
09 | 10 | 2019 | SITA


Niektoré zdroje uvádzajú, že to je "spolok podnikateľov a ľudí s určitou mocou, ktorí sa stretávajú, dohadujú si navzájom podnikateľské a politické stratégie." Nie je v tom prípade Klus ako poslanec NR SR istou hrozbou, keďže ide o ústavného činiteľa, ktorý sa môže oboznamovať s rôznymi skutočnosťami, ktoré by teoreticky vedel využiť počas svojho pôsobenia u Rotariánov.

"Rotary, to je priateľstvo, spolupráca a množstvo dobrých skutkov. O to viac si cením včerajšie ocenenie Paul Harris Fellow recognition, za moje aktivity v klube a v rámci Česko-Slovenského dištriktu. Je mi cťou byť aktívnym členom komunity a pomáhať všade tam, kde je to potrebné," napísal o svojich aktivitách v Rotary Clube poslanec Klus.

To ale nie je všetko - len pár dní dozadu prišiel týždenník Plus 7 Dní so zisteniami, ktoré nenechali nejedného (najmä rozvedeného) rodiča chladným. Klus ako poslanec NR SR zarába každý mesiac viac ako 5200 eur. Na živobytie svojich školopovinných dcér prispieva ale len sumou 230 eur pre obe dokopy. Príde vám to normálne? Nám teda nie.

Slovenská LGBT a pro-migračná aktivistka Romana Schlesinger sa v Afrike stala obeťou sexuálneho zneužitia
09 | 10 | 2019 | Magda Danková