VIDEO: Medveď sa dobíjal na policajnú stanicu v Starom Smokovci! Policajti ho zahnali krikom a vulgarizmami
08 | 10 | 2019 I Magda Danková
Kuriózny prípad sa odohral v nedeľu večer v Starom Smokovci. Na miestnu policajnú stanicu sa dobíjal medveď. Prekvapení muži zákona statnú šelmu zahnali preč vcelku originálnym spôsobom.

Jeden starý vtip hovorí, že keď sa Tatranca spýtata, či niekedy v živote videl medveďa, ten vám odpovie, že akurát šoférovať električku ešte nie. Stretnutia človeka s naším najväčším predátorom bývajú čoraz častejšie.

Miestni ľudia si myslia, že medvede sú v regióne premnožené. Súhlasí primátor mesta Vysoké Tatry, Ján Mokoš, ktorý na tlačovej konferencii vyhlásil, že "samospráva zaznamenala zvýšený pohyb medveďov v intraviláne mesta". Primátor okrem iného upozornil aj na posledný prípad, keď sa medveď objavil na policajnej stanici v Starom Smokovci.



Incident, pri ktorom službukonajúcim policajtom zrejme nebolo všetko jedno, berú internetoví vtipkári s humorom. Ako sa môžete dočítať v komentároch pod spomínaným videom, ktoré zverejnil portál PLUS 7 DNÍ na svojom Facebooku, maco prišiel na návštevu v sobotu okolo deviatej večer.

„Prišiel nahlásiť, že je hladný,“komentoval video čitateľ Jozef Potrok. „Chcel nahlásiť zmenu trvalého bydliska pred zimou a oni to nerešpektujú lebo je sobota, neviem, či si stihol pozrieť úradné hodiny,“ pousmial sa Vladimír Michalov, lenže hoci medveď na policajnej stanici vyvoláva zväčša úsmevy, „keby ste ho stretli naozaj, do smiechu by vám isto nebolo. Nie je v poriadku, že medvede sú čoraz bližšie k ľuďom“, myslí si čitateľka Andrea Krempaská.

Úsmevná je aj skutočnosť, že video prebrala oficiálna stránka Polícia Slovenskej republiky. Zvuk však z pochopiteľných dôvodov vystrihla. Policajti sú totižto tiež len ľudia; "K*k*t, jak to príde...", kladie si na zázname v celku oprávnenú otázku jeden z príslušníkov, ako sa medveď približuje nebezpečne blízko dverí.