V Petrohrade skončil žeriav v rieke Neva. (VIDEO)
07 | 10 | 2019 I Imrich Kovačič

Vodič masívneho autožeriavu, ktorý cez víkend skončil v rieke Neva v Petrohrade si myslel, že nábrežie rieky je bezpečná rovinka na krátke zastavenie. Pravdepodobne nikdy už nezabudne zatiahnuť aj parkovaciu brzdu.


Nešťastný muž opustil vozidlo len na pár sekúnd, aby ako zodpovedný vodič nastavil spätné zrkadlo. Stačilo však buchnúť dverami na kabíne a ťažký nákladný automobil sa pomaly rozpohyboval vpred a stále získaval väčšiu rýchlosť.




Moment, kedy žeriav skončil v rieke Neva bol zachytený priemyselnou kamerou CCTV. Nákladný žeriav sa vyvalil z bočnej ulice a namieril si to rovno cez nábrežný prospekt do rieky Neva. Bezprostrednej havárii sa zúfalo prizeral aj vodič žeriavu, ktorý už nedokázal katastrofe zabrániť. Našťastie však nikto nebol pri incidente zranený, pretože väčšina mesta v čase havárie ešte spala. Katastrofa sa totiž stala okolo siedmej hodiny v sobotu ráno.

https://youtu.be/R9B2S9RBjak

Pre vytiahnutie žeriavu museli privolať ešte ťažší a väčší žeriav. Ten ho vyťahoval z vody niekoľko hodín a poskytol miestnym obyvateľom a turistom v Petrohrade dostatočný čas na exkluzívne "divadlo".