Nová štúdia zistila, že mäso nie je pre ľudí nebezpečné. Vedci, ktorí tvrdili opak sú pobúrení
07 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Nová štúdia zistila, že neexistujú presné dôkazy o apokalyptických varovaniach týkajúcich sa spotreby mäsa, že spôsobuje rakovinu. Vedci, ktorí boli zameraní na to, aby sa ľudstvo premenilo na vegánov, sú teraz pobúrení.


Tím 14 vedcov zo siedmich krajín preskúmal viac ako 130 článkov a tucet randomizovaných pokusov a dospel k záveru, že dôkazy spájajúce spotrebu červeného a spracovaného mäsa s rakovinou, srdcovými chorobami a úmrtnosťou, boli veľmi nespoľahlivé a založené na nekvalitných údajoch. Ich zistenia boli zverejnené v žurnále Annals of Internal Medicine.



„Táto správa má obrovské nedostatky a je najzávažnejším zneužívaním dôkazov, aké som kedy videl,“ vyhlásil Walter Willett, pobúrený profesor epidemiológie a výživy na Harvarde.

Willett je vedúcim členom komisie EAT-Lancet, ktorá podporuje rastlinnú stravu ako hlavný príjem potravy v záujme životného prostredia - a Harvard je inštitúciou, ktorá stojí za neslávnou „potravinovou pyramídou“, ktorú vláda USA používa už desaťročia, pričom radí ľudom jesť menej mäsa a tukov v prospech obilia a uhľohydrátov.



Vedci tvrdia, že chov dobytka ničí lesy a uvoľňuje uhlík do ovzdušia, takže ľudstvo musí zmeniť spôsob stravovania tak, aby sa sústredilo na zeleninu a hmyz. Niektoré vlády už dokonca zaviedli „daň na mäso“ v mene životného prostredia.

ŠKANDÁL: FBI zadržala ruskú zákonodarkyňu na letisku v New Yorku. Moskva je pohoršená
Výsluch FBI ruskej poslankyni pobúril Moskvu, a zároveň ju donútil si položiť otázku, či má Biely dom kontrolu nad svojím vlastným národným bezpečnostným mechanizmom, uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí v "pohoršenom"... Čítať ďalej
07 | 10 | 2019 | Marek Molnár