ŠKANDÁL: Učitelia označili 5-ročného autistu za "sexuálneho predátora" lebo objímal spolužiacky
06 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Americkí rodičia v Tennessee tvrdia, že ich syn, ktorý trpí autizmom, bol v škôlke označený za sexuálneho predátora a útočníka. Objímal totiž svoje spolužiačky, informoval tento týždeň denník Independent.


Päťročný Nathan chodí do škôlky East Ridge Elementary v americkej Chattanooze. Učitelia ho vraj niekoľkokrát varovali, aby "neprekračoval hranice" pri objímaní ďalších detí. Nakoniec ale začiatkom augusta zavolali jeho matke Summery Putnamovej. Tá sa však túto správu rozhodla oznámiť miestnej televízií News Channel 9 .


Matka Nathana uviedla, že chlapec bol obvinený učiteľkami zo "sexuálnych aktivít" kvôli opakovanému objímaniu a bozkávaniu iných detí na tvár. Podľa rodiny však chlapec vôbec netušil, že prekročil nejaké hranice.


"Chová sa a chápe veci trochu odlišnejšie než jeho rovesníci," vysvetlila pre médiá chlapcova babička s tým, že Nathan trpí autizmom. "Nevie čo robí zle," dodala Nathanova matka, podľa ktorej už chlapec prestúpil do inej triedy a dostal iné učiteľky.


Daroval sa nám všetkým, píše o Gottovi Zeman. Spomína Bílá aj Rolins
Pravdepodobne najslávnejší spevák bývalého Československa - Karel Gott, ktorého sláva prekonala aj hranice rodnej krajiny, zomrel v utorok 1. októbra vo veku 80 rokov. Jeho kolegovia a priatelia trúchlia nad jeho odchodom. Čítať ďalej
06 | 10 | 2019 | SITA

V súkromnom príspevku na Facebooku, ktorý televízia News Channel 9 zdieľala, si babička päťročného Nathana sťažovala na to, ako je možné, že škôlka nedbá na názor rodičov, ani lekárov a ignoruje potreby chlapca.


"Povedali nám, že to bude mať do konca života, že bude registrovaný ako sexuálny útočník," povedala médiám babička. "Veď je autista, on to nechápe. Čo by ste robili vy? Na koho by ste sa obrátili, keď škola nepočúva ani vlastného doktora?"


Hovorca mestskej časti Hamilton County, Tim Hensley uviedol, že škola skutočne mala povinnosť nahlásiť udalosti, spojené s Nathanom. "Od personálu je požadované, aby všetky otázky odovzdávali oddeleniu pre detské záležitosti. To následne rozhodne, či bude zapísaný v registri útočníkov."


KŇAŽKO NEKOMPROMISNE O ČAPUTOVEJ: Nech sa prezidentka spamätá, TOTO je pre neho nepochopiteľné!
Jedna z tvárí Novembra ´89 bol aj herec a bývalý minister kultúry Milan Kňažko, ktorý sa čerstvo vyjadril na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej. Čítať ďalej
06 | 10 | 2019 | Peter Bachan