RAJTÁR: Sulík je pod vplyvom človeka z prostredia tajných služieb - indície vedú k Výbohovi a Kočnerovi
06 | 10 | 2019 I René Skalný
Situácia v strane Sloboda a Solidarita naberá na obrátkach. Potom, čo jej predseda Richard Sulík na sneme strany v Jasnej z kandidátky "vyškrtol" rebelov okolo tzv. demokratického jadra, na povrch sa začína vyplavovať špina. Je za tým niečo viac, ako pomsta ohrdnutých poslancov?

Pripomeňme si, že poslankyňa a podpredsedníčka poslaneckého klubu, Natália Blahová bola zo strany vylúčená na návrh radového člena SaS - Michala Sklienku z Dolného Kubína. Ten svoj návrh zdôvodnil tým, že "Blahová poškodzuje dobré meno strany, čím porušuje stranícke stanovy".

Galko útočí na Sulíka: Večný predseda, Fico 4, "Židojašteri" a JBM Alianciu za rodinu!
06 | 10 | 2019 | Magda Danková


Po hlasovaní o svojom odvolaní sa Natália Blahová vyjadrila: "Ďakujem pánovi Sulíkovi za roky práce, ak ide on hlasovať za moje vylúčenie. To, že SaS je nebezpečná strana som sa vyjadrila v diskusii na sociálnej sieti. Myslela som to tak, že moc sústredená u jedného človeka s autokratickými sklonmi, môže byť  nebezpečná." 

Vyjadrenie poslankyne však vo svetle nových súvislostí získava úplne iný rozmer. Ďalší z kritikov Richarda Sulíka - poslanec Jozef Rajtár, ktorý sa dlhodobo venuje kauzám okolo Kočnera alebo Bašternáka v pondelok poskytol exkluzívny rozhovor pre DenníkS.

V ňom známy poslanec a zakladajúci člen SaS-ky hovorí najmä o Sulíkovom spôsobe riadení strany a o svojej ďalšej politickej budúcnosti. Rajtár sa v rozhovore zmieňuje o tom, že prvoradou úlohou budúcej vlády bude "dôkladne vyšetrovať zločiny Roberta Fica a oligarchov v pozadí."

Rajtár, ale pritvrdzuje. Opozičný poslanec pochybuje o tom, či je tohto obrodného procesu SaS na čele so Sulíkom schopná, pokiaľ majú na kandidátke smeráckeho trójskeho koňa - "...máme smeráka na kandidátke. Proste trojského koňa z pozadia Smeru a Výbohovho priateľa." Otvorene priznáva Rajtár.

HRABKO: Zápas v SaS bude pokračovať aj po sneme, akokoľvek rozhodne
05 | 10 | 2019 | TASR


Na otázku, či Richard Sulík vyslovene nemá záujem na tom, aby sa kauzy vyšetrili a aby oligarchovia stratili moc, poslanec odpovedá:

"To som nepovedal, ja hovorím iba fakty. Pravdou je, že na vysokom mieste Sulíkovej kandidátky je, podľa vlastných slov, priateľ Miroslava Výboha a Miroslav Výboh je zasa priateľ Roberta Fica. Toto sú fakty. A práve tí sú nežiaduci, ktorí reálne bojovali s mafiou, so Smerom a dosahovali výsledky a naopak, citujem, že ruku dať do ohňa za človeka Smeru, za človeka, ktorý je priateľ Výboha a Kočnera."

Nemenej zaujímavá je Rajtárova odpoveď na otázku istého "skrytého človeka v SaS," ktorý má mať veľký vplyv na rozhodnutia samotného Richarda Sulíka:

"Áno, to je tiež pravda. Keďže ten človek pochádza z tajných služieb, tak tam je tá motivácia v konečnom dôsledku rovnaká. Ovládnuť nejaká stranu alebo ju eliminovať, aby sa nezmenil systém mafie." Uzatvára Jozef Rajtár s tým, že nebude nikoho menovať, ale za svojimi vyjadreniami si rozhodne stojí.