Opití zbohatlíci prerušili predstavenie v Slovenskom národnom divadle
06 | 10 | 2019 I René Skalný
Svedkami nechutného incidentu boli v piatok večer návštevníci predstavenia činohry Morena v Modrom salóne novej budovy SND. Dôvodom bola podnapitá skupinka ľudí "z lepšej spoločnosti," ktorá svojím okázalým príchodom 20 minút po začiatku predstavenia a hlučným vystupovaním rušila prítomných divákov. Ich primitívne správanie sa vystupňovalo natotoľko, že herci museli odísť z javiska a predstavenie bolo prerušené. Svedkovia tvrdia, že sa jedná o známu "firmu".

"Sú to ľudia, ktorí nadštandardne zarábajú a preto so myslia, že si môžu takéto veci dovoliť. Sedeli vedľa mňa a videl som, že sú pod miernym vplyvom alkoholu. Keď som ich požiadal, aby boli ticho, lebo rušia mňa aj ostatných, tak mi drzo povedali, že však sme v divadle.

Mal som vďaka ich neustálemu komentovaniu diania na javisku pokazený večer, pričom som za lístok dal 26 eur." Píše istý Roman Martinec na sociálnej sieti, pričom dodáva, že presne vie, o akú skupinku divákov ide, pretože ju už raz zažil na inom prestavení.

KULTÚRA PODĽA PROGRESÍVCOV: Program "nových politikov" je len zbierkou prázdnych floskúl a predzvesťou kultúrnych konfliktov
Volebný program „Bod Zlomu“, ktorý má dokopy 246 strán, včera predstavila koalícia strán Progresívne Slovensko a Spolu-OD. Keďže málokto číta volebné programy jednotlivých strán, pokúsime sa Vám ich postupne ako-tak... Čítať ďalej
22 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Inscenácia Morena vznikla ako koprodukčná spolupráca združenia per. ART a Činohry SND a podľa programu ide o humorno-dojímavá performanciu o dnešnej dobe, vzťahoch, túžbach i pádoch. Hlavnými protagonistami je trojica hercov: Matúš Kvietik, Andrea Bučková a Dominika Kavaschová. Práve ona na sociálnej sieti opísala nepríjemný incident, ktorý sa odohral v piatok večer:

"Dnes sme hrali v SND naše predstavenie Morena. Prišli sme oveľa skôr, aby sme nastavili svetlá všetko si poctivo prešli a prespievali. Začalo sa predstavenie a diváci skvelo reagovali a tešili sa. Po 20 minútach sme počuli hulákanie a do sály sa nasilu (aj keď ich nepustili pracovníci SBS ani uvádzačky, lebo prišli neskoro a predstavenie dávno začalo) veľa chlapov cca vo veku 40-50 rokov.

Hlasný príchod, neustále rušenie predstavenia, komentovanie a hulákanie. Niekoľkokrát sa prerušilo predstavenie, kde ich kolega aj ostatní diváci prosili, aby buď prestali alebo zo sály odišli. Asi po pol hodine, keď sa to už nedalo vydržať, sme sa postavili my herci a slušne ich aj spoločne s divákmi poprosili, aby opustili predstavenie. V sále sa zaplo svetlo, ale on začali hulákať, že neodídu.

Diváci boli nešťastní a my herci smutní, ale nedalo sa, žiaľ, pokračovať a celá ilúzia, naša snaha a robota bola na nič... Ďakujem tej časti obecenstva, ktorá nás pochopila a podporila, za ich trpezlivosť, empatiu, za to, že sme cítili ako nám drží palce a že sa postavila na našu stranu. Nebola to naša vina ani vina SND, ale žiaľ sa to nemohlo skončiť inak. Niektorí ľudia sa naozaj nevedia správať. Veľmi radi vám ponúkneme náhradný termín, ktorý bude zverejnený na webovej stránke SND. Ďakujeme a je nám to ľúto."Informujú Bratislavské noviny.