TRAGÉDIA: Lietadlo havarovalo na západnej Ukrajine, táto katastrofa si vyžiadala 5 mŕtvych (FOTO)
04 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Ukrajinské štvormotorové lietadlo prepravujúce náklad zo Španielska do Turecka muselo urobiť núdzové pristátie pred letiskom Ľvov po tom, ako mu došlo palivo, informujú o tom miestne úrady. Pri nehode zahynulo najmenej päť ľudí.


Lietadlo typu Antonov An-12 zmizlo z radaru v piatok ráno, keď sa približovalo do mesta Ľvov, ktoré je najväčšie mesto na západnej Ukrajine. Lietadlo s posádkou siedmich členov a jednou osobou, ktorá sprevádzala náklad, odletelo zo Španielska do Turecka, pričom malo zastaviť na doplnenie paliva na letisku Ľvov.

Záchranné služby sa snažili nájsť lietadlo krátko po tom, čo stratili rádiové spojenie s posádkou, uviedol ukrajinský minister infraštruktúry Vladyslav Krykliy.

%5B0%5D=68.ARBM5dEJ052u_MvNJr07xkooIoA9VoCN2gNt1LIIPhIzFou0oH3DOgGvXCvh9vco2FVLnJaCLAx9NtCgnsDvBsVBWBjyOhrvxyRmNCn-e81MeAP9PQYjq0xsXgFvUvHyZtNGxyRrpN3SBcqUZtKSBm6uI8OpTu6cSMpK1Ou0TJZtigGznt_8WYw_wEaYn_jS-dsd5ZwaV7M2pLpLCMWd3XQDegp3Z4ywkbv5osZIV4yoFS961KeugV454Cilk2hMyZYsbAoC2WNuNoUL-aEEohW6FwwNrJ-dmZCZdYEy-bxIPGVyGf2rD54_tSgk3g41rrP9gGYZJHVU0FC4iuR8M41HhlXH&__tn__=-R

Lietadlo bolo nájdené na zemi len 1,5 km od vzletovej a pristávacej dráhy, pričom kokpit a krídla boli pri núdzovom pristátí vážne poškodené. Záchranári vytiahli z lietadla každého člena posádky, ale podľa ministerstva pre mimoriadne situácie päť z nich podľahlo zraneniam.

Hoci lietadlo nezasiahlo pristávaciu dráhu, letisko Ľvov pozastavilo všetky prichádzajúce a odchádzajúce lety. Počas núdzového pristátia na západe a juhozápade Ukrajiny zostupovala hustá hmla a silný vietor.

Toto lietadlo patrilo nákladnej leteckej spoločnosti „Ukraine Air Alliance“. Bolo navrhnuté už v 50-tych rokoch, pričom 50-tonové lietadlo slúžilo mnohým civilným, ale aj vojenským operáciám v bývalom Sovietskom zväze, ale aj po jeho rozpadnutí.

Ukraine Air Alliance


"ŠKOLSKÝ OKTAGON": Moskovskí stredoškoláci založili „bojový klub“ typu MMA pre mladších žiakov (VIDEO+FOTO)
Náhodný tip pomohol odhaliť znepokojujúcu "zábavu", ktorú navštevovala skupina ruských stredoškolákov, avšak oni neboli tí, ktorí neúnavne bojovali o peniaze a uznanie. Čítať ďalej
03 | 10 | 2019 | Marek Molnár