Rusko opäť žiada o vydanie bohatého Rusa. Už raz sme mu nevyhoveli
04 | 10 | 2019 I SITA

Rusko opäť raz žiada vydanie ruského podnikateľa Valentina Vinogradova. Informoval o tom spravodajský portál Aktuality.sk. Pripomína, že pred pár mesiacmi pritom minister spravodlivosti Gábor Gál rozhodol o jeho nevydaní. Ako prvá o tom informovala agentúra SITA. Žiadosť o vydanie podnikateľa, ktorý mal v pláne na Slovensku žiadať o azyl, sa tentokrát týka iného trestného činu. Pôvodne ho v Rusku obviňovali z machinácií v biznise s nehnuteľnosťami, teraz žiadosť súvisí s podozrením z podvodu, konkrétne odcudzením vlastníckeho práva v nebytových priestoroch v širšom centre Moskvy. Rezort spravodlivosti pre Aktuality.sk potvrdil, že novú extradičnú žiadosť z Generálnej prokuratúry Ruskej federácie dostal koncom septembra.


NAKA rieši podozrenia z korupcie v prípade Valentina V.
Nitky k prípadu nevydania odsúdeného Valentína V. späť do Ruska vedú až na Ministerstvo spravodlivosti SR. Spomína sa aj Lipšic. Čítať ďalej
27 | 09 | 2019 | Imrich Kovačič

Rezort už predmetnú žiadosť postúpil generálnej prokuratúre. Podľa jeho tlačového oddelenia bude minister rozhodovať o Vinogradovom vydaní, respektíve nevydaní až po ukončení predbežného vyšetrovania prokurátorom a po tom, čo súd rozhodne o prípustnosti či neprípustnosti vydania. Predpokladá, že sa tak nestane skôr ako o šesť mesiacov.