PREDVOLEBNÝ SÚBOJ V POĽSKU VO FINÁLE: Verejnoprávna TV vytiahla na opozičného politika tajnú nahrávku plnú vulgarít a urážok!
04 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Šéf poslaneckého klubu opozičnej Občianskej platformy Slawomir Neumann má problém. Verejnoprávna Poľská televízia TVP zverejnila krátko pred parlamentnými voľbami nahrávku plnú vulgarít a iných "neduhov".


Koncom roka 2017 sa mal Neumann stretnúť s miestnymi politikmi Občianskej platformy v meste Tczew neďaleko Gdanska, aby s nimi prešiel zloženie kandidátok vo voľbách do samosprávy, ktoré sa konali minulý rok na jeseň.

MIMORIADNE: Gál má pripravovať disciplinárny návrh na Harabina, čaká ho prvá prehra?
Podľa informácii televízie Markíza pripravuje minister spravodlivosti Gábor Gál návrh na disciplinárne konanie voči Štefanovi Harabinovi. Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | Peter Bachan


Nahrávka zaznamenáva aj to, ako ich presviedča, že prípadné problémy kandidátov platformy so zákonom nie sú problémom, ktorého by sa mali pred voličmi báť. Údajne im môžu až pomôcť.

"To nemá žiadny význam, náš elektorát, ten ktorý je proti PiS (vládna strana Právo a Spravodlivosť, pozn. red.), dôjde k záveru, že to je útok zo strán PiS s cieľom zlikvidovať kandidáta," naznačuje Neumann na nahrávke. "K voľbám idú ľudia, ktorých to hovno zaujíma. Nevedia, kto je kto." (článok pokračuje pod videom)



Neumann ďalej tvrdí, že Občianska platforma "podrží" každého, má to však jednu podmienku - zostane členom strany. "Pamätaj si: jedna zásada je pre mňa svätá: Keď budeš v Platforme, budem ťa brániť ako nezávislosť krajiny, ale ak z nej odídeš, máš problém," povedal podľa nahrávky Neumann.

Záujem o kondolenčnú knihu na počesť Karla Gotta je veľký, tvoria sa zástupy
Záujem verejnosti o zápis do kondolenčnej knihy na pamiatku Karla Gotta je veľký. "Od prvých minút sa tvorili zástupy ľudí, ktorí sa rozhodli aj takto vzdať hold zosnulej speváckej legende," informoval o piatkovej situácii v priestoroch pred... Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | TASR


Vyjadril sa aj k protivládnym aktivistom z Výboru na obranu demokracie. Pre Neumanna "nie sú ničím", pretože nemajú stranícku štruktúru. Podľa neho sú dobrí len k tomu, aby "vzali telefóny a filmovali". "K tomu sa akurát hodia, k ničomu inému fakt nie," dodal.

Túto nahrávku zverejnil dnes už bývalý člen Občianskej platformy. Neumann nevylučuje, že v súvislosti so zverejnením podá trestné oznámenie, a zároveň dúfa, že jeho dva roky staré výbory nebudú mať vplyv na dôveru občianskych iniciatív voči Občianskej platforme.

Jediné, čo mu je ľúto, je počet vulgarizmov, ktoré počuť na nahrávke. "Snažím sa s tým bojovať, ale je vidieť, že bezvýsledne," priznal Neumann.

MAZUREK SPÄŤ V PARLAMENTE? Ako asistent poslanca zarobí 2736 eur mesačne!
Bývalý poslanec Milan Mazurek je späť v parlamente. Nie však ako poslanec, ale ako asistent čerstvého poslanca Mariána Chmelára, ktorý nastúpil do Národnej rady novopečeného europoslanca Milana Uhríka. Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | Peter Bachan