"Bezhotovostná spoločnosť": Rusko predbieha európske krajiny v raste bezhotovostných transakcií
04 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Podľa organizácie Boston Consulting Group (BCG), Rusko zaznamenalo „fenomenálny“ rast bezhotovostných platieb za posledných osem rokov, čím prekonalo ostatné európske krajiny, keďže objem transakcií stúpol 30-násobne od roku 2010 do roku 2018.


Celkové príjmy z bezhotovostných transakcií na európskom trhu sa do roku 2028 zvýšia o 5,9 percenta, predpovedá prognóza organizácie BCG, pričom sa uvádza, že vo východnej Európe bude zvýšenie až o 7,4 percenta, pričom Rusko je hlavnou hybnou silou rastu v tomto regióne.

Objem bezhotovostných transakcií v Rusku vzrástol v priemere o 22,1 percenta, zatiaľ čo platby na osobu vyskočili z 5,8 na 172, alebo v prepočte takmer 30 percent od roku 2010 do roku 2018.

„Rusko predstihlo v tomto ukazovateli všetky európske krajiny, a to vrátane vedúcich predstaviteľov, ktorí vykázali v rovnakom období dvojnásobný až trojnásobný rast,“ uviedol Max Hauser, ktorý v Rusku vedie prax v oblasti technologických výhod v organizácií BCG.

Takýto nárast je výsledkom troch faktorov, lacného retailového financovania, vysokej koncentrácie na trhu a obrovských investícií do technológií, vysvetlila poradenská spoločnosť. BCG verí, že ruským spotrebiteľom sa podarilo preskočiť tradičný vývoj platobných systémov, pretože táto krajina je zároveň najväčším európskym trhom s elektronickými platbami, a zároveň je svetovým lídrom v zabezpečených tokenizovaných transakciách.

Aj keď sa očakáva, že sa rast v najbližších desiatich rokoch zníži na 11,8 percenta, podľa správy bude na tom stále lepšie Rusko v porovnaní s ostatnými 58 krajinami.

USA, Veľká Británia a Austrália požadujú, aby im Facebook poskytol prístup k aplikácií WhatsApp a iným zašifrovaným komunikačným aplikáciám
Americký generálny prokurátor William Barr a ďalší západní predstavitelia požadujú od Facebooku, aby poskytli úradom prístup k jeho šifrovaným aplikáciám na komunikáciu, ktoré každý deň používajú stovky miliónov ľudí na celom... Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | Marek Molnár