Kráľovský palác v pozore: Princ Harry zúri ako besný! Žaloba na britský denník "Mail on Sunday"
03 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Členovia britskej kráľovskej rodiny sa opäť majú na pozore a nie je prekvapením, že za to môžu princ Harry a vojvodkyňa Meghan, konkrétne ich žaloba na jeden z britských bulvárnych listov. Čo im kráľovná Alžbeta a ďalší vyčítajú tentoraz?


VojvodkyňaMeghan tento týždeň podala žalobu na britský denník Mail on Sunday, zverejnenie vlastnej súkromnej korešpondencie považuje za nezákonné. Jej právnici hovoria o "kampani tejto mediálnej skupiny", ktorá zverejňuje "chybné a úmyselne články" o nej aj princovi Harrym. Práve on mal v uplynulých hodinách poriadne znepokojiť kráľovský palác.

Podľa denníka The Sun totiž Harry plány prakticky s nikým neprebral. Právne kroky voči vydavateľstvu odmietol konzultovať s otcom Charlesom či bratom Williamom, ktorí boli o všetkom iba informovaní v deň, kedy všetko vyšlo najavo.

Ľudia sa tiež pôvodne domnievali, že nedošlo ani ku konzultácii s kráľovnou Alžbetou. Harryho sekretárka si však podľa listu stojí za tým, že panovníčka informovaná bola. Princ každopádne nepotreboval žiadnu pomoc Buckinghamského paláca, o radu nepožiadal ani svojich poradcov.

Harry k podanej žalobe vo vyhlásení uviedol, že sa jeho manželka stala "ďalšou z obetí britskej bulvárnej tlače, ktorá sa púšťa do kampaní proti jednotlivcom, bez toho, aby uvažoval o tom, aké to bude mať následky".

"Ja už som videl, čo sa stane, keď sa z niekoho urobí tovarov a už sa s ním nejedná ako so skutočnou osobou. Stratil som svoju matku a teraz sa prizerám tomu, ako sa moja manželka stáva obeťou tých istých mocných síl, "doslovne napísal syn tragicky zosnulej princeznej Diany.

Princ Harry a Meghan navštívili Afriku! Meghan ako stredobodom pozornosti, slávu si zjavne užíva naplno!
Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu v pondelok pricestovali do Juhoafrickej republiky (JAR) na svoju prvú zahraničnú cestu od narodenia prvého spoločného potomka Archieho. Meghan Markleová (38) sa v Afrike cíti ako superstar. A kráľovský protokol?... Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Ján Prokop