Na auto vám už "papuču" nedajú! Všetky idú do šrotu
02 | 10 | 2019 I Imrich Kovačič

Pripravuje sa zmena v zákone, ktorá v uliciach spôsobí revolúciu.


Už onedlho vám za zlé parkovanie nenasadia na koleso auta papuču. Všetky papuče pôjdu do šrotu. Elektronicko-digitálne riešenie v modernej dobe už po novom zle zaparkovanému autu dovolí odísť bez toho, aby čakal na príchod polície. Pokuta za priestupok však neposlušných vodičov neminie.

Mestskí policajti dnes obchádzajú ulice a ak vidia zle zaparkované auto, zohnú sa a nasadia mu papuču. Keď sa vodič k autu vráti, nemôže s ním odísť, zavolá mestských policajtov a licituje s nimi o pokute.

Pripravuje sa ale drobná zmena v zákone, ktorá v uliciach spôsobí revolúciu. Po novom autám nasadia policajti digitálny "náramok", ktorý bude musieť majiteľ vozidla vrátiť a zaplatiť jednoznačne stanovenú pokutu, bez možnosti licitovania.

Nová technológia zabezpečí podľa odborníkov väčšiu mieru prevencie proti nesprávnemu parkovaniu a neustálemu porušovaniu predpisov.

Odťahové služby však ostávajú aj naďalej v prevádzke a odtiahnuté budú všetky autá, ktoré nejakým spôsobom pri svojom parkovaní zaberajú verejné priestranstvo, alebo bránia v premávke.