Ku všetkým kolegom bol Karel Gott vždy milý, spomína Patejdl
02 | 10 | 2019 I TASR

Český spevák Karel Gott býval na všetkých kolegom, vrátane tých mladých, vždy milý a usmiaty. Takto si na neho spomína slovenský skladateľ a spevák Vašo Patejdl. V roku 2014 vydal Gott album S pomocí přátel. Jednu z pesničiek s názvom Chci tě mu zložili Patejdl a textár Ľuboš Zeman.


„Poznali sme sa dlho, ešte z čias Bratislavskej lýry, za tie roky sme sa stretávali na rôznych koncertoch a programoch. Ku všetkým kolegom, vrátane tých mladých, bol vždy milý, usmiaty. Koľkokrát sme sa stretli, vždy ma žiadal, aby som už aj jemu napísal pesničku. Naša prvá bližšia spolupráca bola pri duete Neznámy pár, ktorú naspievali s Marikou Gombitovou," zaspomínal si pre TASR Patejdl.

Neskôr podľa jeho slov naspieval parádne skladbu Voľnosť, ktorú napísal do filmu Cinka Panna režiséra Dušana Rapoša. "Žiaľ, naša posledná spolupráca bola na albume S pomocí přátel, na ktorý sme prispeli s textárom Ľubošom Zemanom pesničkou Chci tě.

Plánovali sme ešte ďalšie, k tomu už, žiaľ, nedôjde. V posledných rokoch som ho veľmi obdivoval, ako statočne bojuje s chorobou, nezavrel sa do ústrania a vlastne zomrel na pódiu. Želám mu z celého srdca, aby mal v nebi toľko priateľov ako tu na zemi," zhrnul Patejdl.

Český spevák Karel Gott zomrel v utorok (1. 10.) krátko pred polnocou vo veku 80 rokov. Informovala o tom televízia Nova na svojej stránke tn.cz. Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred rokom a pol.