Jozef Kabaň nečakane skončil ako šéfdizajnér Rolls-Royce a odchádza z celého BMW.
02 | 10 | 2019 I Imrich Kovačič
Slovenský automobilový dizajnér Jozef Kabaň úplne nečakane skončil vo vedúcej pozícii šéfdizajnéra automobilky Rolls-Royce. Na túto pozíciu pritom nastúpil len pred pol rokom. Suché oznámenia o konci vyvesila automobilka na svojich mediálnych stránkach. Kam Kabaň odchádza, zatiaľ nie je známe, nahradí ho Domagoj Dukec.

Správu oznámilo tlačové oddelenie značky BMW na svojich stránkach. Uviedlo len to, že Jozef Kabaň sa rozhodol s "okamžitou platnosťou" opustiť značku a celý koncern BMW, do ktorého patrí aj automobilka Rolls-Royce.

Na auto vám už "papuču" nedajú! Všetky idú do šrotu
Pripravuje sa zmena v zákone, ktorá v uliciach spôsobí revolúciu. Čítať ďalej
02 | 10 | 2019 | Imrich Kovačič


Automobilka tiež pripojila citáciu Torstena Müllera-Ötvöse, generálneho riaditeľa Rolls-Royce Motor Cars: "Hoci bol Jozef spojený s Rolls-Royceom len veľmi krátko, ďakujeme mu za jeho doterajší prínos a do budúcna mu želáme to najlepšie."
Kto je Jozef Kabaň

Jozef Kabaň (46) je slovenský automobilový dizajnér. Narodil sa vo Vavrečke na Orave, študoval dizajn vozidiel na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave a na Royal College of Art v Londýne. Počas štúdia sa už zamestnal v koncerne Volkswagen, kde pracoval pre rôzne značky.

Je spoluautorom Volkswagenu Lupo, no preslávila sa ako dizajnér superšportového auta Bugatti Veyron. V roku 2008 sa stal šéfdizajnérom značky Škoda, v ktorej bol zodpovedný za dizajn celého súčasného portfólia. Vo februári 2017 mníchovská automobilka BMW ohlásila, že Jozef Kabaň sa stane dizajnérom zodpovedným za autá tejto značky.

Desivé zábery zrútenia mosta v Taiwane (VIDEO)
Taiwanský most Nanfang'ao sa zrútil do vody v momente, keď už predné kolesá nákladného tankera, ktorý po ňom prechádzal, takmer dosiahli bezpečne na jeho výjazd. Tento desivý moment bol zachytený na niekoľkých priemyselných kamerách v okolí. V... Čítať ďalej
02 | 10 | 2019 | Imrich Kovačič